Srpska snajka koja obožava pečenje: Patricija se zbog ljubavi iz Afrike preselila u Čačak, krstila se u našoj crkvi i primila pravoslavlje!

21.12.2023

15:14

0

Prilikom doseljenja u Čačak doživela je, kako kaže, i kulturološki šok, ali u pozitivnom smislu

Srpska snajka koja obožava pečenje: Patricija se zbog ljubavi iz Afrike preselila u Čačak, krstila se u našoj crkvi i primila pravoslavlje!
Patricija Kaunda - Copyright Foto: RINA

Početkom ove godine grad na Moravi dobio je novu stanovnicu koja se u Čačak zbog ljubavi doselila čak iz daleke Zambije. Patricija Kaunda Radojičić postala je srpska snajka i tokom prvih meseci života u našoj zemlji ima samo pozitivne utiske.

Ipak, najjači utisak na nju je ostavila domaća hrana - potpuno drugačija od one koja se jede u Africi.

- Mnogo mi se sviđa Čačak, ovde živim od marta, dakle, negde oko devet meseci. Ono što me ovde fascinira jeste ukusna hrana, najbolje pečenje, a ljudi su ljubazni. Uvek kada je neophodna pomoć, Čačani rado pomažu. Ono što mi se takođe sviđa jeste to što su ovde porodice na okupu, Čačak je čist i prelep grad, sviđaju mi se centar i fonatana, nekako je sve dobro - rekla je za RINU Patricija Kaunda Radojičić iz Zambije.

Prilikom doseljenja u Čačak doživela je, kako kaže, i kulturološki šok, ali u pozitivnom smislu. Iznenadila ju je spontanost našeg naroda i opušteno ispijanje kafe sa prijateljima tokom dana, jer na to nije navikla. Patricija je takođe primila pravoslavlje i krstila se u jednoj čačanskoj crkvi, što za nju ima veliko značenje.

Foto: RINA
 

- Ja sam sada pravoslana hrišćanka, krstila sam se u Čačaku u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice. Taj dan je veoma bitan za mene i mnogo sam srećna, jer sam sada u pravoslavnoj veri. Pravoslavlje je za mene bitno, kao i za mog muža, porodicu i našu budućnost. Prijatelji i porodica iz Zambije su srećni, jer sam i ja srećna ovde u Čačku, ovo mesto je dobro za mene i sve je blizu - kazala je srpska snaha iz Zambije.

Jezik je prilično savladala, a i često posećuje divna mesta, od kojih je kao najlepše izdvojila pravoslavne svetinje. Mnoge je posetila i oduševila se, ali i iznenadila odeđenim običajima.

- Ovde sam naučila da žene u manastirima nose duge haljine ili suknje, a muškarci majice dugih rukava,. Sestre, odnosno monahinje u manastirima, mogu pomoći, dok se u tim svetinjama može pronaći mir. Srpski jezik sam počela da učim i pričam 2019. godine, kada sam upoznala muža, i od tada vežbam i učim. On mi u tome najviše pomaže i svaki put kada sam dolazila u Srbiju moj srpski je bivao sve bolji - zaključila je Patricija.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike