Metarski sneg presekao put između Ivanjice i Novog Pazara: Vladaju surovi uslovi, možete biti zavejani u nekoliko minuta

29.11.2023

09:19

0

Monteri EPS-a su konstantno na terenu, ali se svakodnevno susreću s novim problemima

Metarski sneg presekao put između Ivanjice i Novog Pazara: Vladaju surovi uslovi, možete biti zavejani u nekoliko minuta
Copyright RINA

Sneg, pored toga što je napravio ogromne probleme u snabdevanju električnom energijom u opštini Ivanjica, zadao je novu muku i putarima i presekao glavni put koji ovu opštinu spaja sa Novim Pazarom.

- Na deonici Golijska reka - Odvraćenica - Preko brdo vladaju surovi uslovi. Ona je i danas neprohodna, zbog čega ćemo ponovo poslati mašine kako bi probale da je očiste. Iako trenutno ima metar snega, veći problem pravi vetar koji nanosi nove količine čim mašine prođu, zbog čega možete ostati zavejani u nekoliko minuta - kazao je za RINU Vitomir Arsović iz "Puteva Ivanjica".

U pojedini mesnim zajedicama ove opštine već peti dan nema električne energije. Monteri EPS-a su konstantno na terenu, ali se svakodnevno susreću s novim problemima.

- Dobili smo maksimalnu pomoć od Elektrodistribucije Srbije, došle su ekipe iz ostatka Srbije i zajedno sa našim ljudima oni su juče, u toku celog dana, do kasnih večernjih sati, radili i otklonili preko 95 odsto kvarova - kazao je direktor Elektrodistribucije Čačak Stojan Vasović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike