U Novom Pazaru protest zbog genocida u Gazi: Poznate ličnosti i građani solidarni sa narodom Palestine (VIDEO)

02.11.2023

23:33

0

Trg je bio ukrašen palestinskim zastavama i fotografijama koje prikazuju patnje u Gazi

U Novom Pazaru protest zbog genocida u Gazi: Poznate ličnosti i građani solidarni sa narodom Palestine (VIDEO)
Veliki broj ljudi na protestu zbog rata u Palestini - Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Večeras je Novi Pazar još jednom demonstrirao svoju snažnu solidarnost prema narodu Palestine organizovanjem protestne šetnje. Akciju je pokrenula lokalna nevladina organizacija En-nisa, okupivši građane na centralnom trgu grada u 19 časova. Trg je bio ukrašen palestinskim zastavama i fotografijama koje prikazuju patnje u Gazi, s ciljem skretanja pažnje na humanitarnu krizu koja pogađa ovu regiju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Prema procenama policije, šetnji centralnim ulicama Novog Pazara prisustvovalo je više od deset hiljada ljudi. Među učesnicima su bili i poznate ličnosti iz sveta sporta, kulture, politike i građanskog aktivizma iz Novog Pazara, piše Indeksonline.

"Hrabrost je stati na stranu dobra, istine i pravde. Večeras stojimo jedni pored drugih. Možemo da kažemo da Novi Pazar ima hrabre, istinoljubive i saosećajne ljude. Tu smo da damo podršku Palestincima - muslimanima i hrišćanima, i da kažemo da nevinu decu Gaze i Palestine nikada nećemo zaboraviti. Osuđujemo bilo kakav teror nad nevinim civilima, ma ko oni bili", istakao je jedan od organizatora šetnje Fejzo Radončić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Podsećanja radi, ovo nije prvi put da građani Novog Pazara izlaze na ulice u znak podrške Palestini. Pre više od dvadeset dana, sličan skup je organizovan na gradskom trgu gde su građani protestovali protiv izraelske agresije na Palestinu i pojas Gaze.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Dodatno, lokalni ugostitelji su prošle nedelje izbacili sve Koka kola proizvode iz svojih lokala kao deo šireg bojkota kompanija koje podržavaju Izrael.

Najnovije vesti o sukobu između Palestine i Izraela čitajte na našem blogu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike