U Ivanjici sinoć bilo -13 stepeni! Predsednik opštine: Grad se zaledio! Imamo i dalje neprohodnih puteva

27.11.2023

15:50

0

Veliki broj meštana nema električnu energiju, a ekipe Elektrodistribucije vredno rade da bi se taj problem što pre rešio

U Ivanjici sinoć bilo -13 stepeni! Predsednik opštine: Grad se zaledio! Imamo i dalje neprohodnih puteva
Ivanjica - Copyright Tanjug/Branko Lukić

Na teritoriji čitave zapadne Srbije za vikend je palo mnogo snega, ali je najveći problem napravljen na teritoriji novovaroške i ivanjičke opštine, kaže predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

On je objasnio da veliki broj meštana nema električnu energiju, a da ekipe Elektrodistribucije vredno rade da bi se taj problem što pre rešio.

- Što se tiče same putne infrastrukture na opštini Ivanjica jedan dobar deo smo sanirali. Svi opštinski putevi do centralnih mesnih zajednica su prohodni. Imamo i dalje neprohodnih nekategorisanih putnih pravaca, ali nema životno ugroženog stanovništva. Pored snega problem su napravile i niske temperature. 

Tanjug/Branko Lukić
 

U Ivanjici je sinoć bilo oko - 12, -13 stepeni. Ceo grad je zaledio, ali u saobraćaju nema nekih ozbiljnijih problema. Mehanizacija se polako šalje na nekategorisane putne pravce - rekao je Mitrović.

- Olakšava nam to što sneg trenutno ne pada jer možemo da radimo bez problema. Ima dosta popadalog drveća na putu. Moraju ljudi ne samo mašinama nego i motornim testerama da raskrče stazu kako bi mogli da priđu. Nadamo se da će se prognoze obistiniti i da neće uskoro biti padavina i da ćemo stabilizovati putnu infrastrukturu u naredna 24 sata.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike