Sneg i dalje zadaje muke: Ivanjička sela već 3 dana bez struje, monteri 16 sati na terenu (VIDEO)

27.11.2023

10:09

0

Monteri koji rade na otklanjanju kvarova po 16 sati su na terenu i oni su na izmaku snaga. Taman što uspostave i poprave jedan kvar, iskoči drugi

Sneg i dalje zadaje muke: Ivanjička sela već 3 dana bez struje, monteri 16 sati na terenu (VIDEO)
Copyright RINA

Sneg koji je pogodio zapadnu Srbiju, nije poštedeo ni Novu Varoš, u kojoj je proglašena vanredna situacija, a na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača dostiže do 80 centimetara.

- Trenutna situacija nije dobra, sneg nam je napravio velike probleme, naročito na niskonaponskoj mreži. Dosta drveća je pod težinom jugovog snega palo na žice i prekinulo snabdevanje stujom meštana većih mesnih zajednica Božetići, Jasenovo i Bela Reka. Trenutno je oko 1.500 stanovnika bez struje - kazao je Rade Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

On je dodao da su sve raspoložive ekipe na terenu i da rade na normalizaciji elektrosnabdevanja.

 

Ogromne probleme sneg je napravio na energetskom sistemu u Ivanjici, gde su pojedina sela već tri dana bez struje.

- Monteri koji rade na otklanjanju kvarova po 16 sati su na terenu i oni su na izmaku snaga. Taman što uspostave i poprave jedan kvar, iskoči drugi. Potrebna nam je pomoć u vidu dodatnih ekipa kako bismo što pre prekinuli ovu agoniju - ističe Momčilo Mitrović.

On dodaje da su svi putevi prvog prioriteta prohodni, a da se pročišćavanju lokalnih pravaca i prilaznih puteva do pojedinačnih kuća. U akciju čišćenja puteva u selima uključeni su i meštani.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike