"Poleteo sam, onda sam se srušio i bio na podu": Jezivo svedočenje putnika posle sudara vozova u kome je povređeno 52 osobe

17.11.2023

23:11

0

Kako je saopštio "Srbijavoz", večeras u 18.47 časova, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, putnički voz naleteo je na zadnji deo teretnog voza

"Poleteo sam, onda sam se srušio i bio na podu": Jezivo svedočenje putnika posle sudara vozova u kome je povređeno 52 osobe
Sudar dva voza u Ratkovu - Copyright printscreen/Instagram/192.rs

U sudaru vozova koji se desii večeras nedaleko od Odžaka povređeno je pet osoba, četiri putnika i mašinovođa, saopštio je "Srbijavoz". Prema saopštenju MUP-a, povređeno je oko 20 osoba. A kako saznaje RTS, u bolnicu su se javile 52 osobe.

Povređeni su, kako su naveli iz MUP-a, prevezeni u Dom zdravlja Odžaci i u bolnicu u Somboru.

Jedan od putnika Ognjen Sovilj, koji je primljen u somborsku bolnicu, kaže da je u trenutku kada je došlo do sudara ustao za torbu.

 

 

- Vozač je krenuo naglo da koči… Posle sudara sam malo poleteo, onda sam se srušio i bio na podu. Vrat ne smem da pomeram baš puno i noga mi je otekla, koleno. I dalje nije utvrđeno šta je sve, možda je došlo do preloma noge - rekao je Sovilj za RTS.

Kako je saopštio "Srbijavoz", večeras u 18.47 časova, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, putnički voz naleteo je na zadnji deo teretnog voza. Na sreću, u sudaru nije bilo poginulih. Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame.

I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike