Vraćala se iz grada, stavila slušalice i nije čula kako voz nailazi: Tinejdžerka iz Niša umalo da nastrada na kućnom pragu (FOTO)

17.06.2022

17:22

0

Autor: Maja Kostić

U kući J. A. zatekli smo samo njenu sestru, koja je kazala da ne zna tačno šta se desilo, te da je njihov otac otišao u bolnicu kako bi se raspitao za devojčino zdravstveno stanje

Vraćala se iz grada, stavila slušalice i nije čula kako voz nailazi: Tinejdžerka iz Niša umalo da nastrada na kućnom pragu (FOTO)
Mesto gde je voz udario tinejdžerku/Foto:24sedam/M.Kostić - Copyright Petar Cvetković/Foto:24sedam/M.Kostić

Devetnaestogodišnja J. A., koja je noćas oko ponoći teško povređena na pružnom prelazu u ulici Obilićev venac, živi samo na stotinak metara od mesta nesreće.  U kući J. A. zatekli smo samo njenu sestru, koja je kazala da ne zna tačno šta se desilo, te da je njihov otac otišao u bolnicu kako bi se raspitao za devojčino zdravstveno stanje. Ni on nije mogao da iznese više detalja o događaju koji njegovu kćer umalo nije koštao života.

- Strašno smo uznemiren, razumejte me, sada je najvažnije da ona bude dobro. Daće Bog da se sve ovo dobro završi, svi smo mnogo potreseni – kratko je kazao D. A.

Prema navodima svedoka  nesreće, mlada Nišlijka se vraćala kući iz grada kada je na nju naleteo voz. Ono što ulicu kojom se kretala čini posebno opasnom jeste to što šine osim preko kolovoza idu i kroz trotoar, što zahteva veliki oprez pešaka koji se kreću ovom inače veoma frekventnom ulicom.

- Baš sam stigao kući iz grada kada sam video kako voz stoji, ali tada nisam znao o čemu se tačno radi. Jutros sam od komšija čuo da je voz udario neku devojku na Obilićevom vencu. Rekli su da je držala telefon i da je imala slušalice na ušima, zato nije čula nailazak voza. Nažalost, ovo nije prvi put. Bar dva puta godišnje ovde imamo takve nesreće, voz prolazi kroz gradsko jezgro i neophodan je veliki oprez. Godinama se najavljuje izmeštanje pruge, ali od toga nema ništa. Sreća je da je devojka ostala živa, moglo je i drugačije da se završi – kazao je Nišlija Petar Cvetković, koji živi tik uz prugu na kojoj je došlo do nesreće.

Petar Cvetković/Foto:24sedam/M.Kostić
 

"Sve dok pruga ne bude izmeštena ovakve stvari će se dešavati"

Bratislav Timotijević, penzionisani policijski službenik, upozorava da policija ne može mnogo da učini na sprečavanju ovakvih događaja, te da je trajno rešenja da pruga bude izmeštena.

- Ti pružni prelazi po gradu su rak-rana železničkog saobraćaja u Nišu. Privremeno rešenje bi bilo postavljanje nekakvih barijera na kritičnim mestima, gde su nesreće najčešće, smanjivanje brzine vozova u gradskom jezgru, uz obavezu motorovođa da permanentno daju zvučne signale kada prolaze kroz grad. Sve dok pruga ne bude izmeštena ovakve stvari će se dešavati i ljudi će gubiti živote. Policija tu ne može ništa da učini, osim, nažalost, da izvrši uviđaj nakon nesreće – rekao je Timotijević.

A u kakvom stanju je devojka?

Iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra saopšteno je da je devojka zadobila teške povrede ali da nije životno ugrožena.

ATA Images/Antonio Ahel
 

-  Pacijentkinja je primljena u 00.30 sa teškim telesnim povredama. Ima povredu glave, tačnije traumatsko krvarenje u mozgu koje ne zahteva operativno lečenje, povrede glave u potiljačnom delu koje su hirurški zbrinute i prelom ključen kosti. Po trauma protokolu urađen je CT, pregledali su je ortoped i opšti hirurg. Zbrinuta je na Klinici za neurohirurgiju, trenutno je hemodinamski i vitalno stabilna, potpuno svesna i komunikativna. Na klinici će biti zadržana zbog ozbiljnosti povreda – saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike