Iskreni prijatelj naše države: Srpski orden za nemačkog političara

03.11.2023

22:30

0

Petr Bistron je izjavio da je dobijanje srpskog ordena za njega velika čast i da je on zahvalan srpskom narodu za sve ono što je naš narod činio kroz istoriju.

Iskreni prijatelj naše države: Srpski orden za nemačkog političara
Petr Bistron - Copyright Privatna arhiva

Pod svodovima Narodnog muzeja u Beogradu upriličeno je uručenje ukaza o odlikovanju i ordena Krst Vožda Đorđa Stratimirovića gospodinu Petru Bistronu poslaniku  nemačkog Bundestaga i Evropskog parlamenta i jednom od lidera Alternative za Nemačku, partije koja je trenutno najsnažnija politička partija po svim istraživanjima javnog mnjenja u Nemačkoj. 

Gospodin Bistron je izjavio da je dobijanje srpskog ordena za njega velika čast i da je on zahvalan srpskom narodu za sve ono što je naš narod činio kroz istoriju.

Uvaženi gospodin Bistron, veliki prijatelj Srbije i srpskog naroda se otvoreno i neodustajno zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije u njenim ustavnim granicama i često, veoma vokalno i uporno, se zalaže i bori za povratak Kosova i Metohije pod ustavno-pravni poredak Srbije, čime je zaslužio i zaslužuje ovo visoko priznanje, a sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva episkopa sremskog G.G. Vasilija, kao i da mu ono bude uručeno, baš, u ambijentu naše najvažnije kulturne institucije - istakao je Aleksandar Đurđev, poslanik,  predsednik Srpske lige i predsednik Odbora za povratak posmrtnih ostataka generala Đorđa Stratimirovića u Otadžbinu.

Dodeli odlikovanja u Narodnom muzeju prisustvovali su i đakon Hadži Nenad M. Jovanović, pomoćnik ministra za brigu o selu i generalni sekretar Srpske lige Goran Milenković i predsednik Centra za razvoj Šajkaške Danijel Kulačin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike