Zoran Gojković prisustvovao rođendanu: Subotička bolnica obeležila 182 godine postojanja

01.10.2023

14:14

0

Od prvih dana nastanka i dve bolesničke sobe, ova bolnica danas predstavlja stub zdravstva najsevernijeg grada Srbije, i pruža zdravstvene usluge za više od 300.000 stanovnika, sa 670 bolničkih postelja

Zoran Gojković prisustvovao rođendanu: Subotička bolnica obeležila 182 godine postojanja
Copyright Pokrajinska Vlada

Opšta bolnica u Subotici danas je obeležila 182 godine postojanja, a manifestaciji je prisustvovao potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković koji je najavio rekonstrukciju postojećih objekata.

Od prvih dana nastanka i dve bolesničke sobe, ova bolnica danas predstavlja stub zdravstva najsevernijeg grada Srbije, i pruža zdravstvene usluge za više od 300.000 stanovnika, sa 670 bolničkih postelja, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Subotička bolnica poseduje najkvalitetniju savremenu medicinsku opremu, primenjuje sve inovativne metode lečenja i svrstava se u rang najreprezentativnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji.
Prema rečima Gojkovića, Pokrajinska vlada je u prethodnih nekoliko godina za funkcionisanje ove bolnice izdvojila skoro milijardu dinara, a vrhunac ulaganja, zajedno sa Vladom Republike Srbije, predstavljaće projekat opšte rekonstrukcije postojećih objekata, za koji je završena projektno-tehnička dokumentacija i čija se realizacija očekuje u najskorije vreme.

Događaju su prisustvovali rukovodstvo i zaposleni Opšte bolnice u Subotici, predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor i gradonačelnik Stevan Bakić. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike