Na Roštiljijadi rekord nad rekordima: Ispečena pljeskavica od 80 kilograma roštiljskog mesa!

24.08.2023

21:36

0

Autor: 24sedam

Debljina pljeskavice nakon pečenja, koje je trajalo oko sat i po vremena, bila je 2,4 centimetara

Na Roštiljijadi rekord nad rekordima: Ispečena pljeskavica od 80 kilograma roštiljskog mesa!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Ivica Zdravković uspeli su večeras da na Roštiljijadi postave novi rekord, pošto su napravili pljeskavicu tešku 67,2 kilograma i tako za 200 grama nadmašili prošlogodišnji rekord.

Za razliku od prethodnih godina umesto Stefana Cvetkovića u timu koji oborio Ginisov rekord našao se Ivica Zdravković, a to nije bila jedina promena, pošto je pljeskavica pravljena u dvorištu Šop-Đokićeve kuće.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Debljina pljeskavice nakon pečenja, koje je trajalo oko sat i po vremena, bila je 2,4 centimetara, dok je širina bila 171, a Predrag Lazarević ponosan je na još jedan rekord.

- Ovo je sedmi put da obaramo rekord. Svake godine uvećavamo rekord, sada je to bilo za 200 grama. Prošle godine smo u okretanju imali malo problema, ali je ove godine meso bilo bolje i to je svakako uticalo da ne bude većih problema - rekao je Lazarevića.

Celokupna prirema i pečenje protekli su pod nadzorom stručnog žirija koji su činili profesor gastronomije Momčilo Conić, profesor kuvarstva Vitomir Nikolić i Igor Banjac ipsred Turističke organizacije.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Pljeskavica nije pukla što je jedna od bitnih stavki. Sve je u skladu sa propisima, tako da možemo da konstatujemo da je oboren novi rekord - kaže Conić.

Nakon što je žiri dao završnu reč i potvrdio da je oboren rekord, pljeskavica je isečena i podeljena okupljenim građanima koji su pratili obaranje rekorda tokom celokupne ppripreme i pečenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike