Pao novi rekord u Leskovcu: I ove godine na Roštiljijadi pljeskavica za Ginisa!

26.08.2021

21:06

0

Autor: A.S.

Njen prečnik je pre pečenja bio 190, a debljina 2,5 centimetra, kada je ispečena narasla je za pola, dok se u prečniku smanjila za 20 centimetara

Pao novi rekord u Leskovcu: I ove godine na Roštiljijadi pljeskavica za Ginisa!
Copyright Facebook/Roštiljijada Leskovac

Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Stefan Cvetković postavili su novi rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu. Oni su na tradicionalnom nadmetanju na leskovačkoj „Roštiljijadi“ napravili pljeskavicu tešku 67 kilograma i tako peti put zaredom postavili rekord manifestacije.

Ovogodišnja najveća pljeskavica na svetu teža je za 750 grama od one koju je tročlani tim leskovačkog restorana „Koliba“ napravio na prethodnom takmičenju. Njen prečnik je pre pečenja bio 190, a debljina 2,5 centimetra. Kada je ispečena narasla je za pola, dok se u prečniku smanjila za 20 centimetara, prenose Novosti.

Pročitajte još:

Leskovačke roštiljdžije nisu krile zadovoljstvo što su ponovo uspele u pokušaju da naprave najveću pljeskavicu na svetu i najavljuju da će nastaviti da obaraju svoje rekorde.

– I posle petog rekorda ima volje za dalje. Krenuli smo sa 55 i došli do pljeskavice koju smo oblikovali od 67 kilograma roštilj mesa. Želja nam je da imamo konkurenciju i da se ne takmičemo sami sa sobom. Bilo je poteškoća oko postavljanja roštilja. Bilo je i malih problema prilikom okretanja, ali je pljeskavica ostala kompaktna – kazao Predrag Lazarević nakon što su se utišali aplauzi okupljenih posmatrača ovog neobičnog takmičenja.

Pročitajte još:

Lazarević očekuje od organizatora da im pripremi veći roštilj i pleh na kome se pljeskavica oblikuje i najavljuje da će već naredne godine najveća pljeskavica na svetu biti teža za bar jedan kilogram. Ovogodišnja je, po tradiciji, isečena na komade i podeljena publici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike