Rekordna turistička sezona u Velikom Gradištu: Biser srpskog turizma nastavlja da investira u velike projekte! (FOTO)

11.08.2023

19:00

0

Nemoguće je ne spomenuti da Veliko Gradište iz mnogobrojnih planova i projekata nije izostavilo ni ljubitelje ciklo turizma

Rekordna turistička sezona u Velikom Gradištu: Biser srpskog turizma nastavlja da investira u velike projekte! (FOTO)
Copyright Foto: TO Veliko Gradište

Letnja turistička sezona je u punom jeku, a uprkos ekstremnim vremenskim prilikama, Srebrno jezero koje popularno zovu i srpsko more, može da se pohvali sjajnim rezultatima. Ovo je rezultat velikog truda i zalaganja lokalne samouprave opštine Veliko Gradište koja je u prethodnom periodu sprovela niz velikih projekata koji su poboljšali ponudu ali I infrastrukturu, kao I samih stanovnika koji su poznati kao dobri domaćini. A kako ovo izgleda kada se pretoči u brojke otkrio je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić:

Foto: TO Veliko Gradište
 

 

- Možemo da se zaista pohvalimo da svake godine imamo sve više gostiju. Ja ću samo da spomenem da smo u prošloj godini imali oko 2300 registrovanih kreveta, a da je u ovoj godini to prešlo brojku od 3500. Gradi se novih 40 hiljada kvadratnih metara apartmanskog prostora, 500 apartmana što će doneti novih hiljadu ležajeva, tako da svake godine imamo sve više gostriju I računamo na to da ćemo, kao što smo ove godine oborili record od prethodne uprkos vremenskim  prilikama, I ubuduće nastaviti da povećavamo broj turista kako iz zemlje tako I iz inostranstva. Ovakvi rezultati postaju jasniji kada se uzme u obzir da se u blizini Velikog Gradišta nalaze, osim pomenutog Srebrnog jezera i brojni drugi biseri turističke ponude, o čemu nam je nešto više rekla direktorka TO Veliko Gradište Dajana Stojanović:

Foto: TO Veliko Gradište
 

 

- Gradište zaista ima ne samo bogatu nego I raznovrsnu ponudu. Osim spomenutog Srebrnog jezera, tu je i Ramska Tvrđava, koja je izuzetno posećena, preko 60 hiljada posetilaca je godišnje obiđe. Pitom imamo i manastir Nimnik koji je ppokretač verskog turizma u našem kraju i predstavlja nezaobilaznu stanicu za sve one koji su na putu ka manastiru Tumane, koji je takođe u neposrednoj blizini. Ovo je samo deo bogate ponude koje naš grad I okolina imaju.

Foto: TO Veliko Gradište
 

 

Sve ovo postaće još dostupnije krajem sledeće godine kada se očekuje puštanje u upotrebu brze saobraćajnice koja će Gradište povezati sa srpskom prestonicom, a samim tim i ostatkom zemlje. Predsednik Skupstine opštine Veliko Gradište Vladimir Štrbac kaže da tu nije kraj važnim projektima:

-  Sa druge strane, mi se kao opština trudimo da unapredmo I lokalnu infrastrukturu. U samom gradu rekonstruisana je mreža u vrednosti preko 800 hiljada evra. Planira se početak radova na izgradnji Marine koje je smeštena na Srebrnom jezeru ali ima izlaz i na Dunav. Sa preko 200 vezova to je zaista kapitalni projekat I njegova vrednost prelazi tri miliona evra. Ovo je samo mali deo onoga što se trenutno radi I što je u planu.  

Foto: TO Veliko Gradište
 

 

I Gradištanci koji su ostvarili brojne profesionalne uspehe ne samo kod nas već i u svetu, rado se vraćaju u rodni grad da ostave svoj umetnički pečat poput slikara Nikole Pršendića koji je naslikao mural Vlastimiru Pavloviću Carevcu.  Ali nije se zaustavio na tome:

-  U izradi je i novi mural, sa sportskom temom. Gradište je grad sa velikim sportskim uspesima, I mnogo poznatih sportista je odavde krenulo u osvajanje svetskog vrha. Zato ovaj mural koji nazivam “Serva za medalju” i ima poseban značaj I značenje.  

Foto: TO Veliko Gradište
 

 

Nemoguće je ne spomenuti da Veliko Gradište iz mnogobrojnih planova i projekata nije izostavilo ni ljubitelje ciklo turizma. Predsednik te opštine Dragan Milić, kaže da se gradi biciklistička staza u dužini od 10 km. Ali to nije jedina biciklistička staza koja se radi, a uskoro se očekuje I početak radova na aerodromu. U planu je i uredjenje Trga i glavne ulice kako bi grad zablistao u punom sjaju. Sve uzevši u obzir, nije ni čudo što Veliko Gradište u poslednje vreme zovu Veliko Gradilište.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike