Ubrzan razvoj Velikog Gradišta: Uskoro se grade aerodrom i marina

18.05.2022

14:09

0

Prvi turistički aerodrom će doprineti da ovo mesto privuče veliki broj stranih državljana koji žude za prirodnim lepotama koje ovo mesto poseduje

Ubrzan razvoj Velikog Gradišta: Uskoro se grade aerodrom i marina
1P1A7318 - Copyright Foto: Opština Veliko Gradište

Veliko Gradište, naselje Braničevskog okruga smešteno u severoistočnom delu Srbije, riznica je pravog istorijskog i kulturnog bogatstva, a ono na čemu se punom parom radi jeste unapređenje i razvoj turizma. Ka ovom cilju ide se krupnim korakom, pa će tako ovaj kraj dobiti svoju marinu, ali i aerodrom. 

Na nedavno održanoj konferenciji povodom promocije ove opštine, direktorka turističke organizacije Dajana Stojanović i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić su nas upoznali sa kojim turističkim dobrima raspolaže Veliko Gradište, ali i krupnim planovima koje ova opština ima za sledeću godinu.

Inače, iz ovog dela Srbije su i brojne javne ličnosti, a jedna od njih bio je čak i domaćin - odbojkaš Slobodan Boba Kovač koji je rođen u Velikom Gradištu, dok je i muzička umetnica Bilja Krstić prisustvovala događaju kao redovni posetilac prirodnih lepota.

Boba kao vrsni sportista, proputovao je pola sveta, ali kaže damu je najmilije da se vrati u svoj rodni zavičaj u kom ima apsolutno svih pogodnosti za treniranje mladih naraštaja.

Ono u šta smo se uverili pri dolasku u ovo naselje, jeste da ga se meštani nisu odrekli i iznova ulažu u njega, a tu su i brojni investitori koji pomažu da uređenje ovog mesta dostigne viši nivo.

Ono što je važno pomenuti, jeste da je Gradište nezaobilazno mesto za sve generacije, od onih najmlađih do najstarijih. 

Prema rečima direktora opštine Veliko Gradište, za sada ima smeštaj za 3.000 turista, a u planu je proširenje ovih kapaciteta.

Kao dokaz tome, Milić je govorio i o planovima za izgradnju marine, ali i turističkog aerodroma čiji avioni će primati do 100 civila. 

Ono što sigurno niste znali, jeste da od Rumunije do Velikog Gradišta treba isto minuta koliko i iz Beograda, a prvi turistički aerodrom će doprineti da ovo mesto privuče veliki broj stranih državljana koji žude za prirodnim lepotama koje ovo mesto poseduje.

Ljubiteljima sporta su na raspolaganju teniski centar i Veslački nacionalni centar, košarkaški kamp, a onima koji su došli na odmor, zelenilo i šume će pružiti pravi užitak. Mlađa populacija, takođe ne mora da brine - noćni provod je i te kako razvijen.

Ramska tvrđava, Viminacijum, Srebrno jezero, manastiri Nimnik i Tumane (koji polako dobija epitet srpskog Ostroga), su samo neki od turističkih mesta koji se mogu posetiti u ovom mestu, koje broji skoro 6.000 stanovnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike