Milan Đurić: Pomoći ćemo socijalno ugroženim porodicama u naselju Bangladeš

11.08.2023

11:25

0

Crveni krst Novog Sada danas je uručio i pakete pomoći porodicama u vidu hrane i hemijskih sredstava, a gradonačelnik Novog Sada najavio je i izgradnju socijalnih kuća u tom naselju

Milan Đurić: Pomoći ćemo socijalno ugroženim porodicama u naselju Bangladeš
Milan Đurić - Copyright Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas naselje Bangladeš i najavio pomoć za socijalno ugrožene porodice čiji su objekti oštećeni tokom olujnog nevremena koje je nedavno pogodilo Novi Sad.

Đurić je istakao da će za početak biti izdvojena sredstva u vidu građevinskog materijala i drva za ogrev, kako bi svi stanovnici tog naselja bili snabdeveni za zimu.

- Dosta objekata prokišnjava, ali oni su bili neuslovni i pre nego što nas je elementarna nepogoda oluja zadesila. Imaju vodu, struju, ali nedostaje kanalizacija, saobraćajna infrastruktura i rasveta. Radimo projektovanje kanalizacije i saobraćajnih površina i nakon toga bismo krenuli u izvođenje radova, kako bismo ovim ljudima obezbedili humanije uslove za život u 21. veku - rekao je Đurić.

Crveni krst Novog Sada danas je uručio i pakete pomoći porodicama u vidu hrane i hemijskih sredstava, a gradonačelnik Novog Sada najavio je i izgradnju socijalnih kuća u tom naselju.

- Ovde žive 74 porodice, 260 stanovnika, od kojih je oko 127 dece. Za izgradnju socijalnih kuća potrebno je da završimo projektovanje i komunalno opremanje, da konkurišemo za sredstva kako bi se projekat realizovao i kako bi ovi stanovnici imali bolje uslove za život - rekao je Đurić.

Dodao je i da bi međunarodna organizacija na proleće naredne godine trebalo da raspiše javni poziv za izgradnju socijalnih kuća, koje bi znatno poboljšale kvalitet života socijalno ugroženih porodica koje žive u naselju Bangladeš.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike