24SEDAM RUMA: Opština uz svoje građane! Svi koji su pretrpeli materijalnu štetu u sinoćnjem nevremenu dobiće finansijsku pomoć (FOTO)

20.07.2023

13:33

0

U opštini Ruma formirane su tri komisije koje će izlaziti na teren i vršiti procenu štete

24SEDAM RUMA: Opština uz svoje građane! Svi koji su pretrpeli materijalnu štetu u sinoćnjem nevremenu dobiće finansijsku pomoć (FOTO)
Aleksandra Ćirić predsednik opštine RUma - Copyright Facebook/predsednik opštine Ruma

Građani koji su pretrpeli materijalnu štetu u sinoćnjem nevremenu, koje je pogodilo opštinu Ruma, dobiće finansijsku pomoć lokalne samouprave, a na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka da se iz tekuće budžetske rezerve za tu namenu izdvoje sredstva!

Građani rumske opštine od sutra, 21. jula, mogu podnositi zahteve za naknadu štete na objektima ili poljoprivrednim usevima, na Pisarnici Opštinske uprave, ul. Orlovićeva broj 5 (radno vreme od 7 do 15 časova), a uz prijavu je potrebno dostaviti i fotografiju kojom se dokumentuje šteta na objektima. Dodatne informacije, od sutra, građani mogu dobiti i putem telefona: 022/433-910, 433-911, 433-912, objavila je na svom instagram profilu predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić

 

 

Štab je proglasio vanrednu situaciju u opštini Ruma i formirane su tri komisije koje će izlaziti na teren i vršiti procenu štete.

- Pretrpljene su velike materijalne štete u našoj opštini, najvažnije je da nema ljudskih žrtava niti povređenih. Što se tiče materijalne štete, prema nekim preliminarnim podacima najveća šteta je pretrpljena na objektu Kulturnog centra, skoro čitava krovna konstrukcija je uništena, srušena, takođe i drugi objekti koji su u javnoj svojini na teritoriji opštine, pogotovo u seoskim sredinama su takođe oštećeni. Imamo podatke da je šteta pričinjena na velikom broju privatnih objekata, da je stanovništvo pretrpelo velike materijalne štete, kako na svojim kućama, tako i na pomoćnim objektima. Čekamo tačan izveštaj da vidimo kakva je situacija i koliko je oštećenje na usevima.

Sve nadlezne opštinske sluzbe angazovane su na raščišćavanju terena, a Opština Ruma se zahvaljuje se svim građanima koju su samoinicijativno pomogli u uklanjanju porušenih stabala, limova sa krovova i drugih krhotina koje su zakrčile pojedine ulice, navodi se u objavi predsednice opštine Ruma. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike