Oluja napravila pometnju i na prugama: Na ovim deonicama su najveći problemi

19.07.2023

22:20

0

Ekipe će i tokom noći nastaviti da dežuraju

Oluja napravila pometnju i na prugama: Na ovim deonicama su najveći problemi
Srbija voz/Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Zbog velikog nevremena, kišnih padavina i olujnog vetra tokom večeri, na pojedinim prugama u Srbiji došlo je do problema u napajanju kontaktne mreže iznad koloseka strujom i pada drveća na kolosek, što je prouzrokovalo teškoće u funkcionisanju železničkog saobraćaja na nekim deonicama, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

Bilo je problema u funkcionisanju železničkog saobraćaja na deonici barske pruge između Resnika i Ražane, zatim između Kralјeva i Požege, kao i na delu pruge Kukujevci - Šid - državna granica

Zbog pada drveta na kolosek privremeno je za saobraćaj vozova bio zatvoren deo pruge Štitar - Lešnica. 

24sedam/Goran Sivački
 

Zbog nevremena je nestao napon u kontaktnoj mreži i na pruzi Novi Sad Ranžirna - Novi Sad, a saobraćaj između Novog Sada i Petrovaradina odvija se po jednom koloseku. 

Bez napona su od 20.05 do 20.17 sati bili i levi kolosek pruge Zemun - Novi Beograd, kao i železnička stanica Beograd Centar, a problema u napajanju kontaktne mreže iznad koloseka strujom ima i na prugama Beogradskog železničkog čvora.

Kako se navodi, stručne službe i dežurni timovi Infrastrukture železnice Srbije su svi na terenu i rade na otklanjanju posledica nevremena na pojedinim prugama u što kraćem roku i stvaranju uslova za što brže ponovno uspostavlјanje redovnog železničkog saobraćaja.

Dežurne ekipe Infrastrukture železnice Srbije uspevaju da u izuzetno kratkim rokovima otklone posledice nevremena i u kratkim rokovima pruge ponovo osposobe za saobraćaj, navodi se u saopštenju. 

Ekipe će i tokom noći nastaviti da dežuraju, kako bi što pre mogle da reaguju i otklanjaju posledice nevremena na pojedinim prugama u Srbiji. 

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike