Automobili se ljuljaju, a drveće čupa iz korena: Strahovita apokalipsa stigla do Čačka, širi se ka čitavoj zapadnoj Srbiji (FOTO/VIDEO)

19.07.2023

22:15

0

Ranije danas Sektor za vanredne situacije izdao je strogo upozorenje svim građanima

Automobili se ljuljaju, a drveće čupa iz korena: Strahovita apokalipsa stigla do Čačka, širi se ka čitavoj zapadnoj Srbiji (FOTO/VIDEO)
Copyright RINA

Jako nevreme tokom večernjih sati nije zaobišlo ni Zapadnu Srbiju - vetar izuzetne snage nosio je sve pred sobom i kidao grane sa drveća i nosio krovove sa kuća.

Na auto-putu "Miloš Veliki" došlo je do prevrtanja šlepera.

- Sa prozora sam video kako dva skoro puna kontejnera nosi na ulici jedan za drugim, automobili su se ljuljali. Bilo je samo pitanje trenutka kad će i njih poneti - rekao je za RINU Zoran iz Požege. 

RINA
 

Jak vetar u Čačku takođe je obarao drveće, stabla se su pala i na ulice pa je u pojedinim delovima grada blokiran saobraćaj. Pričinjena je šteta na elektromreži i veći deo grada je ostao bez struje. 

- Kiša nije padala, bar ne kod nas u Ljubiću, ali se zato čula strahovita grmljavina, da se nije smelo prići do prozora. Zatim smo ostali u potpunom mraku, nestalo je struje i ništa ne znamo kad će doći. Nakon današnje vrućine, sada su svi prozori i vrata po kući zatvoreni. Nemamo vazduha, rekla je Ivana, meštanka čačanskog naselja Ljubić. 

RINA

Ranije danas Sektor za vanredne situacije izdao je strogo upozorenje svim građanima koje preventivne mere da preduzmu usled nadolazeće oluje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike