Koliko je zaista vruće u Srbiji? U dva grada u podne izmerena 34 stepena: Subjektivni osećaj dodaje vrelinu na prognozu meteorologa

19.07.2023

13:59 >> 14:08

0

U Beogradu je u podne izmeren 31 stepen, dok je subjektivni osećaj da je 32

Koliko je zaista vruće u Srbiji? U dva grada u podne izmerena 34 stepena: Subjektivni osećaj dodaje vrelinu na prognozu meteorologa
Copyright AP Photo/Luca Bruno

Visoke temperature širom Srbije zadaju muke građanima koji spas nisu potražili na nekom od kupališta ili u debelom hladu, a gotovo svi su složni u jednom - subjektivni osećaj je da su vrednosti daleko više od onih koje su meteorolozi najavili.

U Beogradu je u podne izmeren 31 stepen, dok je subjektivni osećaj da je 32.

U Negotinu je osećaj da je temperatura za dva stepena viša, koliko i u Ćupriji, gde je inače zvanično izmereno 32.

Tanug/AP Photo/Gregorio Borgia
 

Danas su u 12 sati među najtoplijim gradovima u našoj zemlji, sa izmerenih 33 stepeni, Banatski Karlovci, Smederevska Palanka, Kikinda, zatim slede gradovi gde su u podne izmerena 32 stepena - Loznica, Valjevo, Veliko Gradište, Kraljevo, Kuršumlija, Kruševac, Niš, Leskovac, Dimitrovgrad.

Ostali gradovi su u podne imali temperature za po stepen, dva niže od 32 stepena.

Prijatna temperatura je na Paliću, gde je u podne izmereno 25 stepeni, dok je na Kopaoniku 23.

Poslepodne i uveče se preko zapadnih i severnih delova regiona očekuje premeštanje slabog, hladnog fronta. Kao i prošle sedmice i vrlo mala količina vlažnog i svežijeg vazduha će u kontaktu sa pregrejanom atmosferom nad nama usloviti jaku destabilizaciju i pokretanje snažnih grmljavinskih sistema i dolazak superćelijske oluje.

RHMZ upozorava na jako nevreme

"Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata od danas pa do subote uveče očekuje jaka grmlјavinska aktivnost. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz pojavu krupnog grada (> 5 cm u prečniku) i uz kratkotrajno olujne (> 24 m/s), izolovano i orkanske (> 28 m/s) udare vetra u zoni najintenzivnijih oblaka", navodi se u najnovijem upozorenju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike