Kao u horor filmu: Čačani prvo jednu zmiju ugledali na terasi, a zatim otkrili čitavo leglo opasnih gmizavaca u dvorištu

14.07.2023

11:20

1

Neposredno uz pomoćni objekat koji se nalazi u dvorištu, i u kom se vrši proizvodna delatnost i radi nekoliko radnika, nalazilo se pravo leglo zmija

Kao u horor filmu: Čačani prvo jednu zmiju ugledali na terasi, a zatim otkrili čitavo leglo opasnih gmizavaca u dvorištu
Copyright RINA

Obilne padavine, a zatim i vreli dani, napolje su izmamili veliki broj zmija.

Ovi gmizavci zavlače se u podrume, šupe, automobile i motore. Više nema pravila i možete ih ugledati bilo gde. Iako ljudi u pomoć pozivaju sve službe redom, jedini koji im zaista može pomoći je sada već čuveni Dejan Bisenić, koji na sebi svojstven način hvata zmije i spasava građane.

- Živimo u okolini Čačka i primetili smo zmiju u saksiji sa cvećem na terasi. Odmah smo pozvali Dekija, koji je brzo došao i rešio problem sa gmizavcem na terasi, ali nakon toga je otkrio pravi horor na samo 20 metara od kuće u kojoj živimo - kaže za RINU akter ove priče koji je želeo da ostane anoniman.

Neposredno uz pomoćni objekat koji se nalazi u dvorištu, i u kom se vrši proizvodna delatnost i radi nekoliko radnika, nalazilo se pravo leglo zmija.

- Takav horor smo da sada mogli da vidimo samo na filmu. Kad su krenule jedna po jedna da izlaze, nije bilo kraja. Mi smo ostali preplašeni i u šoku. Sva sreća što je Dejan došao i spasao nas. Imamo troje dece i ne smem ni da pomišljam šta je sve moglo da se desi. Sebi postavljamo pitanje šta bismo radili da nije bilo Dejana. Bićemo mu doživotno zahvalni - dodaje Čačanin.

Dejanov telefon se usijao od poziva

Dejan dodaje da se ove letnje sezone njegov telefon usijao od poziva i da se trudi da, koliko može, svima izađe u susret. On apeluje i na sve planinare i rekreativce koji se upute u šetnju stazama Kablara, gde zmija ima poprilično, da nikako ne kreću u papučama i bermudama. Gmizavci osete ljude pre nego što oni njih uoče i mahom se prve sklanjaju, ali ako dođe do iznenadnog susreta važno je ispoštovati bar ovu preventivu i ne ići u planinu bos i golih članaka.

- U gradskom području najčešće se pojavljuju šarka i smuk, ima i poskoka, ali oni stižu do grada isključivo tako što ih neko slučajno doveze u kolima, pošto se poskok zavuče dok je automobil parkiran u prirodi, na planini ili selu - zaključuje Dejan.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike