Reka Poblaćnica nosila sve pred sobom, pa čak i betonski most: Odsekla je dva sela i prekinula komunikaciju sa ostatkom opštine (FOTO)

03.07.2023

16:51

0

Spas je stigao u poslednji čas

Reka Poblaćnica nosila sve pred sobom, pa čak i betonski most: Odsekla je dva sela i prekinula komunikaciju sa ostatkom opštine (FOTO)
Copyright RINA

Poslednje obilne kišne padavine u Priboju nanele su dosta štete kako poljoprivrednim kulutrama, još više putnoj infrastrukturi, posebno na seoskom području koje je podložno bujičnim vodama.

Nabujala Poblaćnica, prethodnog vikenda, nosila je sve pred sobom pa je tako i odnela velike betonske cevi mosta u Kukurovićima, koji spaja dva zaseoka Vrtaču i Zečeve, čime je onemogućena bilo kakva komunikacija žitelja u domaćisntvima Milinkovića, Zečeva i Janjuševića.

Nije se moglo čak ni pešice na drugu stranu, a automobilima ili trktorima moralo se i nekoliko kilometara naokolo.

RINA
 

Ipak, takvo stanje neće dugo potrajati, jer je lokalna samouprava odmah reagovala, stigla je potrebna mehanizacija i nove cevi pa su radovi već u toku. Uz postojeće betosnke cevi promera F1600 mm, dopremljene su i nove pa će ovde biti sada potavljene duple cevi, koje će, računa se, moći da propuste svu vodu i prilikom sličnih bujica.

Meštani su zadovoljni brzom intervencijom lokalne samouprave, pa su zahvalni svojoj Opštini i predsedniku Lazaru Rvoviću, ali i državnom sekretaru Krstu Janjuševiću.

Ponovno premošćavanje Poblaćnice na ovom mestu je veoma zahtevan posao, jer je potrebna odgovarajuća mehanizacija, s obzirom da je jedna betonska cev teška pet tona, posao je poveren firmi Autoprevoznik “Karadžić” iz Pribojske Banje.

Radovi već traju, duple betonske cevi su već postavljene i za koji dan, kako je i planirano, meštani ovog dela MZ Krajčinovići ponovo će moći preko reke, kako do svojih malinjaka, tako i zbog obavljanja drugih svakodnevnih potreba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike