Uključen je meteo-alarm: RHMZ izdao hitno upozorenje za ove krajeve Srbije

17.06.2023

13:13

0

Vodostaji će se naredna 24-36 sati kretati oko i nešto iznad granica vanredne odbrane od poplava

Uključen je meteo-alarm: RHMZ izdao hitno upozorenje za ove krajeve Srbije
Ilustracija - Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je novo upozorenje na obilne padavine.

- Obilnije padavine danas se očekuju na istoku i jugoistoku Srbije (od 20 do 30 mm, lokalno i više) - navodi se na sajtu RHMZ-a. 

Kako je objavljeno u ostalim krajevima se očekuje slabljenje, a posle podne i uveče prestanak kiše.

- Na istoku i jugoistoku padavine će prestati u nedelju do sredine dana - piše na sajtu Republičkoh hidrometeorološkog zavoda. Takođe je izdato i hidrološko upozorenje.

- Na Velikoj Moravi kod h.s. Ćuprija i h.s. Bagrdan vodostaji će u narednih 24 sata dostići granice redovne odbrane od poplava. Na Južnoj Moravi kod h.s. Mojsinje, Mlavi kod h.s. Veliko Selo, Peku kod h.s. Kusić, Crnom Timoku kod h.s. Gamzigrad i Jasenici kod h.s. Smederevska Palanka vodostaji će se naredna 24-36 sati kretati oko i nešto iznad granica vanredne odbrane od poplava. Narednih dana na slivovima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare, Tamnave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Resave, Majura, Belice, Crnice, Lepenice i Jasenice kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka - objavljeno je na sajtu. 

U Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Jugoistočnoj Srbiji, Kosovu i Metohiji na snazi je žuti meteo alarm.

- Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navedeno je na sajtu Republičkoh hidrometeorološkog zavoda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike