Reke u Kosjeriću i Arilje vraćene u korita, Požega u opasnosti od Moravice i Zapadne Morave: Poplavljeno je preko 20 kuća (FOTO)

17.06.2023

15:26

0

Na teritoriji opštine Arilje juče je proglašena vanredna situacija

Reke u Kosjeriću i Arilje vraćene u korita, Požega u opasnosti od Moravice i Zapadne Morave: Poplavljeno je preko 20 kuća (FOTO)
Copyright RINA

Nakon nevremena koje je napravilo kastrofu na teritoriji opštne Kosjerić, sada se sabira pričinjena šteta koja je ogromna. Prema rečima predsednik opštine, Žarka Đokića, voda je izvučena iz polavljenih kuća.

- Ono što je najvažnije jeste da se podivljale reke vraćaju u svoja korita. Oštećenje na mostu je sanirano i saobraćaj je pušten u oba smera. Međutim, mnogo puteva je uništeno, u nekoliko sela pokrenuta su klizišta, a preko 4.000 ljudi i dalje je bez vode za piće u kućama. Snabdevaju se preko dve autocisterne, koje su nam ustupili iz opština Požega i Arilje - izjavio je Đokić.

Na teritoriji opštine Arilje zbog izlivanja reka i velikih poplava, juče je proglašena vanredna situacija.

RINA
 

- Kiša i dalje pada i to je ono što nas najviše brine. Za sada je situacija dosta mirnija nego juče, reke Moravica i Veliki Rzav su vraćene u svoja korita. Ali, u selima Radobuđa, Kruščica, Latvica i Dobrače pokrenuta su klizišta. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, činimo sve što je u našoj moći da se što pre saniraju posledice nevremena - rekao je Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Opština Požega još uvek je jedna od najugroženijih u Zapadnoj Srbiji, a najveći problem prave reke Moravica i Zapadna Morava čiji vodostaj je u porastu.

RINA
 

- U selu Gorobilje pod vodom je oko 15 domaćinstava, voda je presekla put u Prijanovićima, tamo su poplavljene četiri kuće. Jedino što je dobro jeste što je reka Skrapež u svom koritu i od nje trenutno ne preti opasnot od izlivanja. Ekipe su na terenu i danonoćno rade na osposobljavanju puteva i pomažu u ugroženim domaćinstvima - naglasio je Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike