Heroj Nemanja! Uspeo je da spreči veću tragediju u Mrčajevcima, a zatim je snimio trenutak kada se most urušio (VIDEO)

17.06.2023

13:43

0

Autor: Lj. S.

Rano jutros je pozvao policiju i rekao im da će se most srušiti

Heroj Nemanja! Uspeo je da spreči veću tragediju u Mrčajevcima, a zatim je snimio trenutak kada se most urušio (VIDEO)
Nemanja Bogosavljević - Copyright Printscreen/RTS

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce sa čačanskim selima Mršinci i Slatina, rano jutros potpuno je uništen nakon obilnih padavina koje su pogodile Čačak i okolinu. Trenutak urušavanja mosta snimio je Nemanja Bogosavljević koji je video kada su stubovi pukli i sprečio veću nezgodu zaustavivši autobus koji je trebalo da pređe preko mosta.

On je jutros oko 6.20 sati izašao da vidi šta se događa sa nivoom reke Morave, da li je poplavila njive, a zatim je otišao i da vidi u kom je stanju most, jer je bio oštećen.

- Sinoć u 22 časa most se držao odlično, nije bilo većih problema, osim tih drva koja je stub zadržavao. Jutros kad sam došao, u 6.20, video sam da je stub pukao. U tom trenutku sam pozvao policiju, rekao da će se most srušiti pošto su pukli stubovi - ispričao je Nemanja za RTS.

Kako je istakao, posle 7-8 minuta krenuo je natrag ka Moravi kada je sreo autobuse, nekoliko vozila sa turskim radnicima koji rade na Moravskom koridoru, a koji su hteli da pređu most.

On kaže da je pokušavao da ih pretekne i zaustavi u pokušaju da pređu most.

- Uspeo sam negde tu da zatvorim prolaz autobusa na most. U tom trenutku, posle pola minute, došla je policija i uspeli smo da sprečimo neku veću katastrofu - rekao je Nemanja, koji je nakon toga sišao i uperio kameru ka mostu.

U tom trenutku most se srušio.

Povodom ovog podviga, oglasio se i ministar za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, Goran Vesić.

- Nemanja Bogosavljević je primetio rano jutros oko 06.00 sati da je jedan stub mosta na Zapadnoj Moravi između Mrčajevaca i Slatine nestabilan. Odmah je obavestio saobraćajnu policiju. Primetio je autobus pun turski državljana kako ide prema mostu i pored toga što je saobraćaj vozilima preko tri tone preko ovog mosta zabranjen od novembra prošle godine. Preprečio je put kolima autobusu i sprečio da pređe most. U međuvremenu je stigla saobraćajna policija i isključila autobus iz sabraćaja. Desetak minuta kasnije, na njihove oči, most se urušio. Nemanja je sprečio veliku tragediju i pravi je heroj - napisao je Vesić na svom Tviter nalogu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike