Baka Vuka voli da ispija kafu na terasi u Novom Sadu, smirena je i ne zna za ljutnju: Da li je ovo trik za dugovečnost? (VIDEO)

06.06.2023

12:40

0

Voli, kaže, da sedi na terasi i ispija kafu, a u domu za stare u kom se nalazi poslednjih šest godina, opisuju je kao smirenu i blagu osobu, tihu, toplu i plemenitu...

Baka Vuka voli da ispija kafu na terasi u Novom Sadu, smirena je i ne zna za ljutnju: Da li je ovo trik za dugovečnost? (VIDEO)
Copyright Printscreen / Youtube / RTV

Novosađanka Vukosava Čoporda proslavila je stoti rođendan, a svećice na rođendanskoj torti ugasila je okružena rođacima i prijateljima.

Voli, kaže, da sedi na terasi i ispija kafu, a u domu za stare u kom se nalazi poslednjih šest godina, opisuju je kao smirenu i blagu osobu, tihu, toplu i plemenitu...

- Sve one najlepše osobine. Ona ne zna šta je ljutnja, ne zna šta je bes - tvrdi socijalna radnica Jela Rajković.

Bivši učenici se i danas interujuju za njeno zdravlje

Vukosava je svojevremeno završila Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu, a u Novom Sadu je provela čitav radni vek radeći u Srednjoj umetničkoj školi "Bogdan Šuput", pa se neretko desi da je njeni učenici pozovu i pitaju za zdravlje.

Kažu da je bila izuzetno strog profesor, ali zato je bila jako pravična i svi su je voleli.

Baka Vuka je u rodnoj Sedlarici u Hrvatskoj, posle završenog fakulteta pomagala drugima da se obrazuju, da završe školu, da stasaju u samostalne ljude.

Među njima je i rođak Ratko Čoporda, koji je ovo i potvrdio.

- Bila je stroga oko toga da, kada se nešto radi, treba da se uradi kako valja, kada se uči, treba da se nauči i to dobro, ali izvan toga je bila vrlo smiren - priča on i dodaje da je oduvek važila za osobu sa integritetom, nikada nervoznu, ali zato vrlo odlučnu.

 

 

Prepričavajući događaj od pre osam godina, navodi kako je ta njena osobina i danas dominantna.

- Ona je tada imala 92 godine, ja sam imao 46. Bila je jako velika vrućina i ja sam hteo da joj kupim klima uređaj jer je bila baš vrućina. Ona me posedne i kaže: 'Vidi, ti si tačno duplo mlađi od mene, ako ja kažem da neću klima uređaj onda ga ne želim i ne treba mi, jesmo li završili?!' - zaključuje priču Ratko.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTV

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike