Deca zbog legla lisica i zmija ne smeju u dvorište vrtića: Nadležni u Kragujevcu ne reaguju

05.06.2023

18:43

0

Vaspitačice su prekinule do daljeg da izvode decu napolje dok se problem ne reši, jer ne žele da rizikuju, kažu roditelji

Deca zbog legla lisica i zmija ne smeju u dvorište vrtića: Nadležni u Kragujevcu ne reaguju
Ilustracija - Copyright Pixabay

Zbog legla lisica, deca iz vrtića "Autić" koje radi u okviru Stelantisove fabrike (nekadašnji Fijat) već mesec dana ne izlaze u dvorište, a nadležni još nisu reagovali niti rešili problem. Kako piše portal Glas Šumadije, kojem su se obratili roditelji, leglo lisica se nalazi u zapuštenom koritu Lepenice, tik uz obdanište.

Oni su naveli da su lisice na nekoliko mesta probile žičanu ogradu kruga fabrike i ulaze u dvorište gde je dečji park, a toliko su se pripitomile da se ni ne plaše dece.

Vaspitačice su prekinule do daljeg da izvode decu napolje dok se problem ne reši, jer ne žele da rizikuju, kažu roditelji.

Pixabay
 

Opasnost ne preti samo od lisica, jer su u nedelju radnici primetili leglo četiri ili pet zmija.

Prema saznanju portala, kompanija Stelantis je obavestila sve relevantne javne službe za koje misli da mogu da utiču na rešavanje ovog problema, ali ni od koga nisu dobili odgovor.

U pravnoj službi Predškolske ustanove „Nada Naumović“ kažu da su se, na osnovu prijave rukovodioca vrtića „Autić“ koji se nalazi pri kompaniji Stelantis (nekadašnji Fijat) obratili Policijskoj upravi Kragujevac, Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i komunalnoj miliciji, Inspekciji zaštite životne sredine, šumarskoj i lovnoj inspekciji, Lovačkom udruženje Šumadija i ZOO Higijeni.

Glas Šumadije je pre dvadesetak dana objavio snimak lisice koja se šeta izmedju zgrada u naselju Ljubine Livade.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike