"Srpska Kapadokija“: Građani će moći balonima da lete iznad Krčedinske ade - evo koliko koštaju karte za ovo zadovoljstvo

31.05.2023

23:15

0

Autor: Lj. S.

Let balonima na topao vazduh trajaće 10 minuta

"Srpska Kapadokija“: Građani će moći balonima da lete iznad Krčedinske ade - evo koliko koštaju karte za ovo zadovoljstvo
Kapadokija/Ilustracija - Copyright 24sedam/S.G.

Posetioci opštine Inđija će od subote, 3. juna, moći balonima da lete iznad Krčedinske ade, a karte za let su već u prodaji.

Sezona će biti otvorena u četvrtak, 1. juna i trajaće do kraja avgusta.

Let balonima na topao vazduh trajaće 10 minuta, a karte koštaju skoro 6.000 dinara po osobi. Posetioci će iznad Krčedinske ade levitirati na oko 60 do 70 metara.

24sedam/S.G.
 

Projekat "Srpska Kapadokija" je realizovan u saradnji sa turističkim organizacijama i agencijama iz Turske.

Kako je rekao direktor Turističke organizacije Inđija Milan Bogojević, vožnja balonima bi "mogla biti najveća turistička atrakcija ne samo u Inđiji, nego i u čitavom regionu već u ovoj godini".

- Najava prvog leta balona je veoma značajna za Vojvodinu, Srbiju i region. Prvi put u istoriji Srbije imamo komercijalne letove balonima, kojim u jednu korpu mogu da prihvate 20 turista. Sami baloni bi trebalo da budu vidljivi i u Novom Sadu kada se podignu na Krčedinskoj adi - rekao je.

Bogojević je dodao da je Krčedinska ada biser koji žele da pokažu svim zainteresovanim posetiocima i koji žele da uživaju u šetnji ovom prirodnom oazom i u svojevrsnom foto safariju.

Prema rečima vlasnika kompanije "Kapadokya Kaya Balloons", Murata Čobana, ovu turističku atrakciju realizuje izvorno u Kapadokiji, a sada i u Dubaiju i opštini Inđija.

Turistička organizacija Opštine Inđija je kupila sedam balona, dva su za prevoz po 20 putnika i pet manjih koji imaju kapacitet tri do četiri ljubitelja panoramskog letenja.

Letovi će se odvijati vikendom od 19 časova, utorkom i sredom, a odlučeno je da letovi budu u večernjim satima, jer je tada vetar najpovoljniji za te prilike.

Pored toga, biće organizovan prevoz katamaranom i brodom od pristana do Krčedinske ade, koji će trajati oko 25 minuta i cena karte će biti 500 dinara po osobi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike