Maturanti u Nišu plesali uz tradicionalni maturski valcer: Srednjoškolci širom Srbije šalju jake poruke mira i ljubavi (FOTO/VIDEO)

23.05.2023

18:41

0

Iako tradicionalna manifestacija, ove godine upriličena je na nešto drugačiji način, slanjem poruka mira i ljubavi

Maturanti u Nišu plesali uz tradicionalni maturski valcer: Srednjoškolci širom Srbije šalju jake poruke mira i ljubavi (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/Zorica Ćirić

Uz igranje valcera, puštanje belih balona i postavljanje ruža u obliku srca na Spomenik oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana, maturanti 18 niških srednjih škola obeležili su kraj jedne ere na najlepši mogući način.

Iako tradicionalna manifestacija, ove godine upriličena je na nešto drugačiji način, slanjem poruka mira i ljubavi.

Obučeni u belo, složni da tradiciju ne treba prekidati, odlučili su da nije vreme da se slavi i peva u centru grada. 

 

 

Ali, tiho, svedeno, odmereno, ovi mali veliki ljudi, koji prave iskorak u svet odraslih, odlučili su da upriliče pervormans kojim će ipak poslati poruku u svet.

Sa tim je saglasna i gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je rekla da današnji ples možda nije nalik onima koji su bili do ove godine, s obzirom na to da su nas kao zemlju zadesile dve velike tragedije, iz Niša se šalje poruka mira i ljubav.

Foto: RINA
 

I u Užicu je dan ranije plesalo i to 917 maturanata, čime su se pridružili manifestaciji “Ples sa Evropom”, čime su obeležili i završetak srednjoškolskog obrazovanja.

 

 

U Sremskoj Mitrovici na Trgu Ćire Milekića takođe je održan tradicionalni “Maturantski ples” u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica uz pomoć Kancelarije za mlade.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike