Skoro hiljadu maturanata zaplesalo na gradskom trgu u Užicu: Na dirljiv način obeležili kraj jedne životne epohe (FOTO)

22.05.2023

20:52

0

Grad je i ove godine izdvojio sredstva u iznosu od oko 800 hiljada dinara za nabavku majica i kišobrana za koreografiju koju su maturanti izveli

Skoro hiljadu maturanata zaplesalo na gradskom trgu u Užicu: Na dirljiv način obeležili kraj jedne životne epohe (FOTO)
Maturanti iz Užica - Copyright Foto: RINA

Tradicionalno, plesom na Trgu partizana, užički maturanti pridružili su se manifestaciji “Ples sa Evropom”, čime su obeležili i završetak srednjoškolskog obrazovanja. Generaciji koja broji ukupno 912 maturanata obratila se gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Foto: RINA
 

- Srećni smo što i danas šaljete najlepšu sliku iz našeg grada, ali ujedno i tužni što radost ove godine nije potpuna. Zato, neka ovaj ples bude posvećen i svim mladim ljudima bez kojih smo ostali u dva tragična događaja, sa nadom da se nikada više neće ponoviti. Čestitam vam završetak srednjoškolskog obrazovanja, sa željom, da budete zdravi i uspešni, nastavite školovanje i vratite se u Užice, koje ćete svojim znanjem razvijati, jer vi ste ponos i budućnost ovog grada!

Grad je i ove godine izdvojio sredstva u iznosu od oko 800 hiljada dinara za nabavku majica i kišobrana za koreografiju koju su maturanti izveli.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike