Veličanstven prizor na trgu u Sremskoj Mitrovici: Tradicionalni ples maturanata i beli baloni u znak sećanja na nastradale (VIDEO)

20.05.2023

07:55

1

Tradicija da se maturanti okupe i plešu uz klasične zvuke kvadrila postoji više od jedne decenija i uvek privuče veliki broj maturanata i gledalaca

Veličanstven prizor na trgu u Sremskoj Mitrovici: Tradicionalni ples maturanata i beli baloni u znak sećanja na nastradale (VIDEO)
Copyright sremska mitrovica živi

Na centralnom gradskom Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici održan je tradicionalni “Maturantski ples” u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica uz pomoć Kancelarije za mlade.

Tradicija da se maturanti okupe i plešu uz klasične zvuke kvadrila postoji više od jedne decenija i uvek privuče veliki broj maturanata i gledalaca.

Obučeni u zelene majice, noseći plave kišobrane, pretvorili su gradski trg u “more mladosti”.

Pre početka ceremonije, simbolično su pustili bele balone za stradale sa početka maja i tragično nastradalog mitrovačkog učenika.

Posle kvadrila zaigrali su i nešto naše tradicionalno Užičko kolo.

 

 

- Svi se zajedno družimo, sve srednje škole i Grad će i ove godine da nam obezbedi matursku proslavu što je veoma lep gest od Grada. Mi ćemo se provesti lepo i mislim da je to divno - kaže za "Sremska Mitrovica živi", Sofija Nenadić iz Mitrovačke gimnazije.

Grad Sremska Mitrovica će i ove godine obezbediti besplatne maturske večeri svim svojim maturantima. Ove godine je to nešto drugačije. Maturanti su izrazili želju da oni sami biraju gde će proslaviti njima najvažnije veče u životu.

- Nama je važno da budemo uz maturante u njima najvažnijem periodu u životu. Zato smo na više načina se trudimo da im izađemo u suret. Organizovali smo i besplatnu pripremnu nastavu za male maturante i na taj način svoj deci omogućili da imaju jednake šanse prilikom upisa u srednju školu. Takođe, imamo i akciju “Pokloni matursku haljinu” koju realizujemo u saradnji sa Kancelarijom za mlade. Imamo maturantski ples i organizovanje proslave maturskih večeri. Oni su ponos našeg grada, oni su budućnost našeg grada. Ja im čestitam -  rekao je predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Vladimir Pavlović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike