Do podne kiša, a od podne blato: Tako je sve do sada bilo u selima opštine Ljubovija, a sada konačno asfaltirani putevi

13.04.2023

11:22

0

Asfaltiranjem ovih puteva rešen je problem najkritičnijih deonica i meštani će od sada put moći da koriste u svim vremenskim uslovima

Do podne kiša, a od podne blato:  Tako je sve do sada bilo u selima opštine Ljubovija, a sada konačno asfaltirani putevi
Konačno sela dobijaju asfaltiran put - Copyright Foto: RINA

Lokalni putevi u selima Gornja Trešnjica i Vrhpolje su asfaltirani u dužini od 500 metara. Vrednost radova koje izvodi PZP „Valjevo“ je pet miliona dinara.

Asfaltiran je put prema Jovićima u Gornjoj Trešnjici i Ridovi (Vrhoplje) prema Čapariću. Asfaltiranjem ovih puteva rešen je problem najkritičnijih deonica i meštani će od sada put moći da koriste u svim vremenskim uslovima, a preostali deo puta biće mnogo lakši za održavanje.

- Ljubovija je u ovom trenutku jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. Ovo radimo sa ciljem da poboljšamo infrastrukturu, na prvom mestu putnu, kako bi mogli i dalje da razvijamo dve osnovne privredne grane kod nas, a to su turizam i poljoprivreda. Na ovaj način pokušavamo da vratimo bar nekoga od svih onih ljudi koji su ranijih godina odlazili iz Ljubovije. Sredstva za izgradnju najvećim delom su obezbeđena iz budžeta Opštine LJubovija, a ostalo sufinansiraju Republika Srbija i Evropska unija”, kaže za RINU predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Put u dužini od 500 metara asfaltiran je i u Grčiću, a vrednost radova iznosi pet miliona dinara.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike