Sneg presekao puteve i oborio veliki broj stabala: Neprohodan put ka Novom Pazaru, mašine pokušavaju da uspostave saobraćaj!

04.04.2023

09:42

0

Kritična situacija je u selima koja gravitiraju ka vrhu Golije

Sneg presekao puteve i oborio veliki broj stabala: Neprohodan put ka Novom Pazaru, mašine pokušavaju da uspostave saobraćaj!
Ilustracija - Copyright RINA

Aprilski sneg koji pada na području Ivanjice i Nove Varoši napravio je ogromne probleme meštanima tih opština. 

Beli pokrivač je na pojedinim mestima dostigao visinu blizu pola metra i tako mnoga domaćinstva odsekao od sveta. Ivanjički putari zbog velike količine snega svoj stepen angažovanosti podigli su na 60 odsto.

- Kritična situacija je u selima koja gravitiraju ka vrhu Golije, dosta lokalinih puteva je neprohodno, što zbog snega, što zbog drveća koje je palo na puteve. Putni pravac Odvraćenica - Preko brdo trenutno je neprohodan zbog snega koga ima na pojedinim mestima i do pola metra. Otežavajuća okolnost je to što duva jak vetar i tako ometa probijanje puta. Očekujemo da će ovaj deo saobraćajnice, koja je više zavejana nego prohodna i spaja Ivanjicu sa Novim Pazarom, biti prohodan tek sutra, ukoliko se vremenski uslovi poboljšaju - kazao je za RINU Vitomir Arosović iz ivanjičkih "Puteva".

Putari apeluju da na put ka planinskim prevojima vozači ne kreću bez zimske opreme i preke potrebe.

 

Sneg u Novoj Varoši nije napravio veće probleme


Sneg nije zaobišao ni Novu Varoš, ali nije izazvao veće probleme u saobraćaju i snabdevanju električnom energijom.

- Situacija je teža po brdima, gde snega ima do 40 centimetara, dok ga u gradu ima od 15 do 20 centimetara. Zasada je sve pod kontorlom jer pada suv sneg i ne pravi probleme. Biće nekih dodatnih troškova oko čišćenja - rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Vasiljević je istakao da je snabdevanje električnom energijom uredno i da zasada nema prijavljenih kvarova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike