Srbija zavejana u aprilu: Ako ste i bili neverne Tome od jutros više niste - snežni pokrivač od 20 centimetara i u Beogradu (FOTO/VIDEO)

04.04.2023

07:09 >> 08:21

0

Sneg je počao da pada sinoć i dalje veje

Srbija zavejana u aprilu: Ako ste i bili neverne Tome od jutros više niste - snežni pokrivač od 20 centimetara i u Beogradu (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Meteorolozi su još pre nekoliko dana najavili hladno vreme i snežne padavine, ali mnogi su odmahivali glavom- ma kakav sneg...i ako padne neće se zadržati.

Ipak od jutros slika u glavnom gradu je upravo takva. Sneg je počao da pada sinoć i dalje veje i snežni pokrivač je oko 20 centimetara.

24sedam/J.Stokić
 

 

Tokom večernjih sati kiša na Zlatiboru prešla je u jaku snežnu mećavu, a mećava je i na Kopaoniku, koji je u 6 sati bio nahladniji sa minus osam stepeni Celzijusa.

U većini mesta temperature su između nula i dva stepena, a najtopliji je u Negotinu sa šest stepeni.

 

Na snazi je meteoalarm, zbog padavina koje su sve iznenadile, s obzirom na to da je početak aprila. Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) izdali su upozorenje za 3. i 4. april za područje Beograda na sneg i formiranje snežnog pokrivača.

- U drugom delu noći, sutra ujutro i pre podne očekuju se intenzivne snežne padavine uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara u gradu, a na Avali, Kosmaju i u šumadijskom delu periferije i do 30 centimetara vlažnog snega - navodi su u upozorenju RHMZ.

I prošle godine u aprilu je vejeo sneg, ali mmnogo manjeg inteziteta. Imamo i dokaz.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike