Da li ste čuli za selo Vučić? Ima li veze sa predsednikom Srbije?

07.03.2023

19:32

0

U selu postoji mesna zajednica koja je centar okupljanja, škola koju pohađa dvadesetak đaka, ali i fudbalski klub koji neguje sportski duh mladih meštana

Da li ste čuli za selo Vučić? Ima li veze sa predsednikom Srbije?
Copyright Foto: RINA

U neposrednoj blizini Kragujevca, tačnije na pola puta između njega i Topole, nalazi se jedno maleno selo sa neobičnim nazivom – Vučić.

Istina, ovaj naziv ni najmanje ne bi bio neobičan da se upravo tako ne preziva i prvi čovek države, predsednik Aleksandar Vučić.

Selo u srcu Šumadije, u kome se danas nalazi oko dve stotine kuća, postalo je prava atrakcija, a ono što zanima sve koji su čuli za njega jeste koren njegovog imena.

I dok oni koji ne žive u selu tvrde da naziv ima veze sa aktuelnim predsednikom države, stanovnici Vučića kažu da je naziv dobilo po starom predanju. 

Ukoliko je verovati toj priči, na ovom prostoru nekada je živelo dosta vukova, pa je i logično odakle naziv.

Stanovnici su za Regionalnu informativnu novinsku agenciju rekli i da se oko naziva njihovog sela neretko zbijaju mnoge šale.

Vučićanci, kako ih inače nazivaju, u ovakvim šalama ne vide ništa zlonamerno, te kažu da se nadaju kako će ih predsednik uskoro posetiti, s obzirom na to da je njegova lista na prethodnim izborima ovde osvojila 80% glasova.

U selu postoji mesna zajednica koja je centar okupljanja, škola koju pohađa dvadesetak đaka, ali i fudbalski klub koji neguje sportski duh mladih meštana.

Selo Vučić nije od onih sela iz kojih ljudi odlaze kao pomahnitali, a kako se nalazi u blizini velikih gradova, ima sve što je potrebno za jedan miran i skladan život dalje od gradske vreve.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike