Otac se odrekao dvoje maloletne dece! Celo Vlasotince oblepljeno plakatima, meštani zaprepašćeni

01.03.2023

16:27

0

Autor: M. Vu.

U Centru za socijalni rad u Vlasotince je rečeno da su i oni zapanjeni onim što je učinio Marko Janković i da će najverovatnije nešto preduzeti tim povodom

Otac se odrekao dvoje maloletne dece! Celo Vlasotince oblepljeno plakatima, meštani zaprepašćeni
Otac izazvao skandal u Vlasotincu - Copyright Foto; Jugmedia

Celo Vlasotince oblepljeno je plakatima u kojima se tridesetčetvorogodišnji otac odriče maloletne dece, stare deset i šest godina, pa se Vlasotinčani u čudu okupljaju oko bandera i s nevericom čitaju njegovu objavu.

- Svi smo u šoku, ovo se nikada u istoriji Vlasotinca nije desilo. Juče je bilo ludilo u ovoj varoši kada su ljudi videli. Ima preko 1000 takvih plakata - kaže za juGmediu meštanka Vlasotinca.

Otac nije sakrio svoj identitet, naprotiv. Na plakatima stoji njegova fotografija, mesto prebivališta, godina rođenja i puno ime i prezime.

Reč je o Marku Jankoviću zvanom Kmet iz Gornje Lopušnje.

Međutim, ono što para oči i što podleže, eventualnom, krivičnom zakoniku, to je da je ovaj čovek na svim plakatima otkrio identitet svoje maloletne dece, datume rođenja ali i ulicu i broj gde oni žive.

Foto; Jugmedia
 

- Ovom prilikom želim da izjavim da za gore navedene osobe ne želim da snosim nikakve posledice zbog nemara njihove majke i same dece sa kojima sam preživeo golgotu - napisao je Marko Janković KMET na svim plakatima.

U Centru za socijalni rad u Vlasotince je rečeno da su i oni zapanjeni onim što je učinio Marko Janković i da će najverovatnije nešto preduzeti tim povodom.

- Ono što znamo jeste da su njegova majka, suprug i deca jedno vreme bili u Sigurnoj kući zbog nasilja u porodici - kažu u ovom centru.

U ovoj ustanovi takođe naglašavaju da je u toku brakorazvodna parnica i da je otac (Marko Janković) dao izjavu da se slaže da deca budu kod majke, te da je ovakav njegov postupak neobjašnjiv.

Prema takođe dostupnim informacijama, majka dece je slučaj prijavila policiji, pa se očekuje reakcija i tužilaštva u smislu kvalifikovanja dela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike