Komšije zasukale rukave: Bazenu iz kog se pijaćom vodom snabdeva centar srpskog sela niko nije prišao 15 godina (FOTO)

19.02.2023

17:37

0

Trajno rešenje ovog decenijskog problema očekuje se u narednom periodu

Komšije zasukale rukave: Bazenu iz kog se pijaćom vodom snabdeva centar srpskog sela niko nije prišao 15 godina (FOTO)
Copyright RINA

Uprkos tome što je jedno od najbrojnijih sela u gornjomilanovačkom kraju, Pranjani još uvek muku muče sa čistom pijaćom vodom. Trajno rešenje ovog decenijskog problema očekuje se u narednom periodu, ali dok do njega ne dođe radi se korak po korak kako bi meštanima bilo olakšano svakodnevno funkcionisanje.

Opština Gornji Milanovac izdvojila je 375.000 dinara iz budžeta kako bi se sredio sistem za hlorisanje vode iz bazena iz kojeg se pijaćom vodom snabdeva centralni deo varošice Pranjani. Međutim, 15 godina ovom bazenu niko nije prišao, pa se oko njega nalazi ogromno rastinje koje je prvo trebalo ukloniti kako bi se sistem za hlorisanje postavio. Ovoj akciji priključilo se troje Pranjanaca i dvoje komšija iz susednog sela Koštunići.

RINA
 

- Ovo je veoma značajno jer nam deca piju vodu sa ovog bazena, priključen je vrtić, škola i Dom zdravlja i preko 150 domaćinstava. Ispravnost vode se popravila, ali uvek postoji opasnost da bude zagađena kao pre nekoliko sedmica i da dovede u opasnost zdravlje meštana, zbog toga smo danas tu da očistimo oko bazena kako bi se postavili solarni paneli i sistem za hlorisanje koji bi obezbedio ispravnost vode za piće, rekao je za RINU Radovin Veselinović predsednik Mesne zajednice Pranjani.

On takođe dodaje da je trajno rešenje problema sa vodosnabdevanjem u Pranjanima neophodno, a jedno od potencijalnih rešenja jeste da Pranjani u narednom periodu budu priključeni na sistem Rzav. Kako navodi Veselinović, za to se već prirpema projekat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike