Obnovljene prostorije Uprave za strance: Brnabić i Gašić zadovoljni napretkom

17.02.2023

10:52

0

Autor: 24sedam

Prostorije Uprave za strance u potunosti su obnovljene i prilagođene širokom spektru poslova koje ta uprava obavlja

Obnovljene prostorije Uprave za strance: Brnabić i Gašić zadovoljni napretkom
Ana Brnabić, Bratislav Gašić - Copyright FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišli su danas renovirane prostorije Uprave za strance u SIV-u 3.

Premijerka je podsetila da su u tim prostorijama uslovi bili katastrofalni do sada, a samim tim i usluga nedovoljno kvalitetna.

Istakla je da je jedna od prvih stvari u mandatu ove vlade bilo da se otvori nova Uprava za strance i podsetila da ih je samo prošle godine u Srbiju došlo više od 65.000 stranaca sa privremenim boravkom, da je izdato više od 60.000 privremenih boravaka, a više od 35.000 njih tražilo radnu dozvolu.

- Taj trend se nastavio i u 2023. godini - rekla je Brnabić i dodala da je od 1. januara ove godine, zaključno sa 12. februarom, bilo više od 8.000 zahteva za privremeni boravak.

Ministar Gašić kaže da je Srbija postala izuzetno atraktivna strancima, kako turistički tako i za život i rad.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

Istakao je da su prostorije Uprave za strance u potunosti obnovljene i prilagođene širokom spektru poslova koje ta uprava obavlja.

"MUP i sve službe garant građanima Srbije"

Brnabić se zahvalila pripadnicima Ministrarstva unutrašnjih poslova jer su, kako je rekla, na vreme reagovali i još jednom sprečili pokušaj atentata na predsednika Vučića, kao i bezbednosnim službama.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas da MUP zajedno sa Bezbednosno informativnom agencijom i svim ostalim službama bezbednosti u Srbiji je apsolutni garant svim građanima naše zemlje da nijedna ekstremistička grupa ne može na bilo koji način da ugrozi stabilnost i bezbednost građana naše zemlje, a pogotovo ne predsednika Aleksandra Vučića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike