Dane u pritvoru provela ni kriva ni dužna: Kosa iz Prijepolja sada od Osnovog suda dobila i moralno zadovoljenje, nije podmetala požare!

10.02.2023

21:38

0

Zbog sumnje da je podmetala požare u svojoj kući skoro 30 dana u pritvoru je provela Kosa Tomašević

Dane u pritvoru provela ni kriva ni dužna: Kosa iz Prijepolja sada od Osnovog suda dobila i moralno zadovoljenje, nije podmetala požare!
Ilustracija - Copyright Foto: RINA

Vest o nesvakidašnjim, misterioznim požarima u dva domaćinstva u Prijepolju pre više od dve godine odjeknula je Srbijom, jer su se iz čista mira u kući Tomaševića i njihovih suseda palili štekeri u kućni aparati iako je električna instalacija bila isključena. Zbog sumnje da je podmetala požare u svojoj kući skoro 30 dana u pritvoru je provela Kosa Tomašević.

Međutim, nakon izvedenih dokaza, saslušanja brojnih svedoka i sudskih veštaka iz više oblasti, sudija Osnovnog suda u Prijepolju Milan Vasiljević, kome je bio poveren ovaj predmet izrekao je oslobađajuću presudu Kosi Tomašević, koju je uprkos žalbi tužilaštva potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu, čime je stavljena tačka na ovaj slučaj koji je privukao tokom 2020. godine ogromnu pažnju javnosti.

Iz Osnovnog suda u Prijepolju u svrhu ostvarenja prava na moralno zadovoljenje Kose Tomašević iz Prijepolja sada je stiglo i saopštenje. Razlog je objavljivanje podataka o njenom lišavanju slobode polovinom 2020. godine, za koje je pravosnažnom presudom utvrđeno da je bilo neosnovano.

Saopštenje Osnovnog suda u Prijepolju prenosimo u celosti:

– Osnovni sud u Prijepolju je doneo rešenje 2.Kv.br.101/22 od 30.01. 2023. godine, kojim je usvojio zahtev za ostvarivanje prava na moralno zadovoljenje objavljivanjem u sredstvu javnog informisanja saopštenja o neosnovanom lišenju slobode Tomašević Kose iz Prijepolja i utvrdio da je Kosa Tomašević bila neosnovano lišena slobode u periodu od 14. 5. 2020. godine do 11.6.2020. godine, zbog tri krivična dela izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 3. KZ, zato što je pravosnažno oslobođena od optužbe da je takvo krivično delo učinila, po presudi Osnovnog suda u Prijepolju K.br. 102/20 od 23.5.2022. godine – navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Prijepolju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike