Srbi guraju bugarski šleper na putu kod Mokre Gore: Desetak vozača udruženim snagama pomogli Bugarinu da se vrati na kolosek! (FOTO)

04.02.2023

12:30

0

Sneg koji pada na ovoj teritoriji ne zadržava se na putu, tako da su svi pravci prohodni

Srbi guraju bugarski šleper na putu kod Mokre Gore: Desetak vozača udruženim snagama pomogli Bugarinu da se vrati na kolosek! (FOTO)
Copyright RINA

Da srpska sloga može pomeriti sve granice pa čak i šlepere, dokazuje priča sa Mokre Gore, gde su zaglavljeni šleper težak nekoliko desetina tona, vozači koji su se našli na putu ka Višegradu uspeli da zajednički izguraju i vrate na kolovoz, kako bi put nastavio dalje.

- Videli smo da je proklizao i poprečio se na putu. Imao je i neki problem sa točkovima. Zatvorio je obe kolovozne trake, a mi nismo želeli da ga ostavimo na cedilu. Zasukali smo rukave i krenuli da guramo. Nas desetak vozača, uspeli smo šleper da vratimo na kolosek kako bi nastavio put, a vozač bugarskog kamiona nam se srdačno zahvalio, rečima da ovakvu slogu i svrsdnu pomoć nigde doživeo nije -  kazao je za agenciju RINA, Miloš R. koji je učestvovao u guranju teškog šlepera.

RINA
 

Sneg koji pada na ovoj teritoriji ne zadržava se na putu, tako da su svi pravci prohodni.

Mašine su upućene na teren i rade na održavanju magistralnih puteva.

RINA
 

- Donete je zabrana za teretne kamione, preko Debelog brda, koji povezuje Bajinu Baštu i Valjevo. Sneg je padao čitave noći i tu je dosegao visinu preko 20 centimetara. U ostalim delovima saobraćaj se odvija bez većih problema - kazao je Alen Mušanović iz ove putarske firme.

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike