Novih 15 cm snega palo preko noći na zapadu Srbije: Najteže stanje na Debelom brdu, tamo su upućena dva gredera za čišćenje saobraćajnice

03.02.2023

11:01

0

Moguća pojava odrona

Novih 15 cm snega palo preko noći na zapadu Srbije: Najteže stanje na Debelom brdu, tamo su upućena dva gredera za čišćenje saobraćajnice
Copyright RINA

Tokom noći snežni pokrivač na teritoriji zapadne Srbije deblji je za oko 15 cenimetara, a saobraćaj se na pojedinim deonicima odvija otežano. Na teren je upućeno oko 15 kamiona za čišćenje, a preko Debelog brda, gde je palo najviše snega, uključena su i dva gredera.

- Svi putevi su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano. Ekipe su sve vreme na terenu i rade na čišćenju, tako da nove padavine nisu zadale veće probleme vozačima. Svakako, vozačima se savetuje oprez i da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, a takođe i da obrate pažnju u usecima u rejonu Mokre Gore i Nove Varoši, jer tu je moguća pojava odrona - rekao je za RINU Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

RINA
 

 

Snežne padavine za sada nisu zadale veće probleme meštanima planinskih sela u Novoj Varoši. Putevi su prohodni, a snabdevanje elekričnom energijom uredno.

- Putevi prvog prioriteta i oni do centra mesnih zajednica se redovno čiste uz pomoć teške mehanizacije, a pravci do pojedinih kuća u zaseocima se čiste vozama. Sneg nam nije zadao veće probleme i dobro je što pada kako bismo dodatno utabali ski-stazu na Zlataru - izjavio je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Najžešća borba putara sa snegom i nanosima i ove zime vodi se na Goliji, gde je put preko ove planine često potpuno zavejan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike