Nemaju deponiju, pa bacaju sve u Lim: Počelo čišćenje koje će trajati danima (FOTO/VIDEO)

12.01.2023

22:25

0

Oko 15.000 kubika bačenog smeća pluta rekom Lim

Nemaju deponiju, pa bacaju sve u Lim: Počelo čišćenje koje će trajati danima (FOTO/VIDEO)
Počelo uklanjanje smeća iz korita reke Lim - Copyright RINA

Nove padavine koje su pogodile ne samo Srbiju, već i Crnu Goru nanele su ogromne probleme žiteljima Priboja koji žive u slivu reke Lim. Oko 15.000 kubika bačenog smeća pluta rekom Lim.

RINA
 

- Ogromna količina smeća stiže nam iz Bijelog Polja, gde postoje veliki autootpadi na samoj obali, a otpad koji ne prodaju, bacaju u reku. Pored toga, veliki zagađivač je i industrijska zona koja dosta toga donosi lošeg u Lim. Kada nabuja, reka svašta donese jer na samim obalama ima dosta divljih deponija - kaže za agenciju RINA, Siniša Laković iz UG "Jastreb", koji radi na ukljanjanju smeća iz Lima.

Ova agonija Pribojaca prema proceni stručnih lica potrajaće još neko vreme, jer je uklanjanje otpada iz reke Lim potrebno više od deset dana i to ukoliko nove padavine ne donesu i nove količine smeća.

- Krenuli smo u akciju čišćenja smeća kod brane Potpeć, trenutno uklanjamo smeće koje smo iz korita izvukli na obalu prošlog puta, odakle transportujemo u Regionalnu deponiju Duboko. Oni nam vraćaju drvnu sečku koju mi dajemo toplani na biomasu u Priboju, sa koje se pola grada greje. U ovu akciju uključila se i EPS koji su poslali kamione za izvlačenje, kao i resorno ministarstvo - istakao je Laković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike