Sutra ponovo kreće saobraćaj na pruzi Niš - Pirot? Otežano uklanjanje cisterni sa amonijakom

12.01.2023

08:37

0

Navodi se da je u Pirotu i dalje na snazi vanredna situacija zbog uklanjanja preostalih cisterni sa amonijakom što je posao koji rade stručne ekipe železnica Srbije i Bugarske

Sutra ponovo kreće saobraćaj na pruzi Niš - Pirot? Otežano uklanjanje cisterni sa amonijakom
Copyright FOTO TANJUG/ FOTO MGSI

U železnicama Srbije se nadaju da će saobraćaj na pruzi Niš-Pirot biti uspostavljen sutra. U međuvremenu vremenski uslovi otežavaju uklanjanje preoste tri cisterne, a očekuje se da će taj posao biti završen za dan ili dva, objavio je danas RTS.

Navodi se da je u Pirotu i dalje na snazi vanredna situacija zbog uklanjanja preostalih cisterni sa amonijakom što je posao koji rade stručne ekipe železnica Srbije i Bugarske.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić nada se da je najveća opasnost otklonjena u tom smislu što je najveći deo sadržine amonijaka iz cisterne broj 13 pretočen u auto-cisterne. 

- Naravno, nije moglo sve da se pretoči, ali sa druge strane postoji i mali element rizika prilikom podizanja ove tri cisterne. Kada to bude prošlo, onda možemo da kažemo da su rizici već svedeni na minimum i da život može da nastavi da teče normalno- rekao je on.

Dodaje da očitavanja pokazuju da je dobar kvalitet vazduha i da urbano naselje nije u riziku, kao i da je sada na licu mesta sve u redu. Nesreća na pruzi kod Pirota u kojoj su dva lica izgubila život dogodila se 25. decembra prošle godine kada su iz šina iskliznula četiri od 20 vagona koji su prevozili amonijak. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike