Stigla mećava u zapadnu Srbiju: Sneg u novovaroškim selima pada već nekoliko sati, konačno obelele livade i pašnjaci (FOTO/VIDEO)

10.01.2023

11:47

0

Sneg koji je tokom noći počeo da pada u Zlatiborskom okrugu nije iznenadio ni putare, koji sve deonice i putne pravce održavaju prohodnim

Stigla mećava u zapadnu Srbiju: Sneg u novovaroškim selima pada već nekoliko sati, konačno obelele livade i pašnjaci (FOTO/VIDEO)
Zavejalo u Novoj Varoši - Copyright RINA

Nakon što se je sneg obeleo na Kopaoniku, pahulje su stigle i na drugi kraj Srbije. Tokom noći kiša je prešla u susnežicu i sneg, a jutro u selima podno planine Javor osvanulo je pod belim pokrivačem.

- Krupne pahulje obelele su sve livade i pašnjake. Iako su sneg najavili tek za srpsku Novu godinu, kod nas ovde podno Javora je poranio, ali ne i iznenadio. Prema najavama, kod nas se u brdima očekujem i do pola metra snega, što nama ne predstavlja nikakav problem jer smo na to navikli. Svega imamo, spremali smo celog leta, sada nam ostaje samo da čekamo kada će da okopni pa da se pripremamo za nove radove u polju - rekao je Duško Džekulić za agenciju RINA.

 

Sneg koji je tokom noći počeo da pada u Zlatiborskom okrugu nije iznenadio ni putare, koji sve deonice i putne pravce održavaju prohodnim.

- Mi smo od 15. novembra u zimskom režimu rada, što znači da smo uveli dežurstva i za sada nema neprohodnih puteva u našem kraju. Svih agregata, soli i rizle imamo dovoljno, tako da smo spremno dočekali najavljene padavine - kazali su u "Putevima Užice".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike