Oglasio se gradonačelnik Pirota: Mnogo bolji rezultati vazduha i vode, od sutra verovatno i škole rade

27.12.2022

07:33

0

Iz sata u sat prisustvo amonijaka je u beloj zoni. Takođe, zabeležen je veliki pad amonijaka u Nišavi kod Bele Palanke, kazao je Vasić

Oglasio se gradonačelnik Pirota: Mnogo bolji rezultati vazduha i vode, od sutra verovatno i škole rade
Copyright 24sedam/M.K.

 Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je danas da su mnogo bolji rezultati kada je reč o kontaminiranosti vazduha i vode amonijakom u tom gradu i da očekuje da će se od sutra deca vratiti u školske klupe, a zaposleni na radna mesta.

Vasić kaže za RTS da je postavljena mobilna stanica koja meri kvalitet vazduha u industrijskoj zoni, a koja meri amonijak.

-Iz sata u sat prisustvo amonijaka je u beloj zoni. Nije ni u zelenoj što je prihvatljivo, već ispod granice. Takođe, zabeležen je veliki pad amonijaka u Nišavi kod Bele Palanke- kazao je Vasić.

Gradonačelnik Pirota očekuje da se na današnjoj sednici Kriznog štaba ukine preporuka da ne rade škole i radne organizacije.

Cisterne još čekaju na uklanjanje

Dodaje da će ipak biti u kontaktu sa Sektorom za vanredne situacije dok ne budu uklonjene i cisterne.

-Vanrednu situaciju nećemo ukinuti dok se ne skloni otpad, ali ćemo ukinuti preporuku da ljudi ne idu na posao i zabranu da se održava škola fizički- kazao je.

Prema njegovim rečima, od juče ujutru nema novih pacijenata u bolnici u Pirotu, a ostali se prate i većina će, kako kaže, biti puštena pre Nove godine. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike