24SEDAM ŠABAC Počelo "Čivijaško svetsko prvenstvo" u fudbalu

27.11.2022

20:25

0

Autor: 24sedam

Dvanaest osnovnih škola sa preko 120 učesnika danas će se boriti za titulu najboljih

24SEDAM ŠABAC Počelo "Čivijaško svetsko prvenstvo" u fudbalu
Čivijaško svetsko prvenstvo u fudbalu - Copyright Opština Šabac

Grad Šabac jedinstven je u Srbiji, jer jedini ima svoj Mundijal. Danas je u sali Šabačke gimnazije svečano otvoreno Čivijaško svetsko prvenstvo u fudbalu za učenike sedmog i osmog razreda osnovnih škola sa teritorije grada Šapca. 

Dvanaest osnovnih škola sa preko 120 učesnika danas će se boriti za titulu najboljih. Organizator ove manifestacije je Sportski savez grada Šapca, a pokrovitelj Grad Šabac. Prilikom svečanog otvaranja, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da glavni cilj Čivijaškog svetskog prvenstva promocija sporta među mladima, ali i druženje i podrška reprezentaciji Srbije u Kataru.

- Svetsko prvenstvo u fudbalu trenutno je jedan od najznačajnijih planetarnih događaja. Za nas je ovo, 22. po redu, Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru još značajnije, jer učestvuje naš fudbalski nacionalni tim, na čijem čelu se nalazi fudbalska legenda Dragan Stojković Piksi. Da bismo atmosferu iz dalekog Katara približili i našem gradu, Sportski savez grada Šapca pod pokroviteljstvom Grada Šapca, organizovao je simbolično Čivijaško svetsko prvenstvo. Među 12 ekipa šabačkih osnovnih škola, podeljenih u nacionalne timove učesnika pravog Svetskog prvenstva, svi Šapčani danas imaju priliku da uživaju u fudbalskoj čaroliji naših mladih fudbalera. Siguran sam da učenicima ovo takmičenje posebno znači i da im je dalo dodatni podstrek da se bave fudbalom i sportom uopšte. Takmičarski duh, druženje, podrška nacionalnom timu Srbije u Kataru, sve je to deo današnjeg Čivijaškog svetskog prvenstva. Ovo takmičenje će i mladim fudbalerima ostati u najlepšem sećanju. Da tako bude, pobrinuo se Grad Šabac poklonivši učesnicima dresove i nagrade. Oni koji nisu mogli da odu u Katar, danas mogu da uživaju u Čivijaškom svetskom prvenstvu u Šapcu - kazao je gradonačelnik Pajić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike