24SEDAM ŠABAC U nedelju počinje "Čivijaško svetsko prvenstvo" u fudbalu

23.11.2022

20:47

0

Autor: 24sedam

Konferenciji su prisustvovali i šef kabineta gradonačelnika Šapca Rista Ristić i član Gradskog veća za sport Marko Panović

24SEDAM ŠABAC U nedelju počinje "Čivijaško svetsko prvenstvo" u fudbalu
Čivijaško svetsko prvenstvo - Copyright Opština Šabac

Danas je u Sokolskom domu održana konferencija za medije povodom Čivijaškog svetskog prvenstva u fudbalu koje će svečano biti otvoreno 27. novembra u 10 časova u sali Šabačke gimnazije.

Na početku konferencije prisutnima se obratio generalni sekretar Sportskog saveza grada Šapca, Dejan Popović, rekavši da ovu sportsku manifestaciju u kojoj  su učesnici učenici osnovnih škola organizuju pod pokroviteljstvom Grada Šapca, a u cilju pružanja podrške fudbalskoj reprezentaciji Srbije koja se trenutno takmiči na Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i promocije sporta, pre svega fudbala u gradu. Posebno je naglasio da je Šabac jedini grad u našoj zemlji koji na ovaj način organizuje podršku reprezentaciji Srbije.

- Svih 12 osnovnih škola će učestvovati na Čivijaškom svetskom prvenstvu. Žrebom na sastanku direktora određeno je da svaka škola predstavlja po jednu reprezentaciju i to OŠ ,,Janko Veselinović“- Holandiju, OŠ ,,Laza K. Lazarević“ – Srbiju, OŠ ,,Nata Jeličić“ – Englesku, OŠ ,,Nikolaj Velimirović“ – Brazil, OŠ ,,Stojan Novaković“ – Katar, OŠ ,,Jevrem Obrenović“ – Nemačku“ , OŠ ,,Vuk Karadžić“ – Argentinu, OŠ ,,Majur“ – Portugal, OŠ ,,Vojvoda Stepa“ – Francusku“ OŠ ,,Jovan Cvijić“ – Japan, OŠ ,,Kralj Aleksandar Karađorđević“ – Belgiju i OŠ ,,Dositej Obradović“ – Španiju. Učesnici su učenici od sedmog do osmog razreda i za njih su obezbeđeni dresovi reprezentacija koje predstavljaju, kao i pehar i medalje za najbolje. Takođe i navijačke grupe će imati rekvizite, kako bi i atmosfera u sali bila istinski mondijalska - istakao je Popović i pozvao ljubitelje sporta u gradu da u nedelju od 10 do 18.30 posete Šabačku gimnaziju i svojim prisustvom pruže podršku organizaciji prvog Čivijaškog svetskog prvenstva.

Sastav grupa određen je danas žrebom u Sportskom savezu. U A grupi su: Portugal, Španija i Belgija, u B grupi su: Engleska, Katar i Brazil, u V grupi su: Francuska, Holandija i Srbija, dok je u G grupi: Argentina, Japan i Nemačka. Biće odigrano 16 utakmica, timovi će igrati međusobno duele, a turnir će otvoriti duel Portugala i Belgije (Osnovne škole ,,Majur“ i ,,Kralj Aleksandar Karađorđević“ iz Prnjavora).

Konferenciji su prisustvovali i šef kabineta gradonačelnika Šapca Rista Ristić i član Gradskog veća za sport Marko Panović.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike