24SEDAM ŠABAC Održan prvi konsultativni sastanak partnerskog foruma za izradu plana razvoja grada Šapca

14.11.2022

11:57

0

Autor: 24sedam

Predstavljen je proces izrade i rezultati dosadašnjeg rada, a učesnici su bili članovi Koordinacionog tela, tematskih radnih grupa i sugrađani - kazao je Pajić

24SEDAM ŠABAC Održan prvi konsultativni sastanak partnerskog foruma za izradu plana razvoja grada Šapca
Izrada plana razvoja grada Šapca - Copyright Opština Šabac

Koordinacioni tim za izradu Plana razvoja grada Šapca za period od 2023. do 2030. godine održao je danas prvi konsultativni sastanak Partnerskog foruma, sa ciljem omogućavanja što šireg uključivanja zainteresovanih strana i javnosti u proces izrade Plana razvoja. Sastanku su prisustvovali  gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, Nikola Tarbuk. 

- Osnovali smo radnu grupu koja već duži vremenski period radi na pet ključnih oblasti: ekonomski razvoj, infrastruktura, ekologija i zaštita životne sredine, društveni razvoj i dobra uprava. Drago mi je da je današnjem sastanku prisustvovao Tarbuk sa svojom ekipom koja će učestvovati kao tehnička podrška u ovom dokumentu, čime će još više dobiti na kvalitetu - istakao je gradonačelnik Pajić i naveo da su imali priliku da razgovaraju, razmene iskustva i čuju niz predloga u kom smeru treba da se razvija Plan razvoja grada Šapca. 

- Predstavljen je proces izrade i rezultati dosadašnjeg rada, a učesnici su bili članovi Koordinacionog tela, tematskih radnih grupa i sugrađani. Siguran sam da je ovo pravi put da dobijemo jedan ozbiljan Plan razvoja grada, gde ćemo jasno definisati prioritete od 2023. do 2030. godine i tačno znati u kom smeru želimo da ide budućnost grada - kaže Pajić.

Izrada Plana razvoja grada Šapca za period od 2023. do 2030. godine sprovodi se u okviru Programa „Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole izvršenja javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji – EU Exchange 6“, koji finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2019. Kao i u prethodnim fazama, Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) ima ulogu implementacionog partnera.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike