24SEDAM ŠABAC Advokatska komora Šapca proslavila svoj jubilej

14.11.2022

15:10

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajićistakao je da svi dobro znamo koliko je težak posao advokata, naročito u ovo vreme kada ima sve više sporova

24SEDAM ŠABAC Advokatska komora Šapca proslavila svoj jubilej
Ilustracija - Copyright Pixabay

Svečanom akademijom i dodelom priznanja u Šabačkom pozorištu, Advokatska komora Šapca proslavila je svoj jubilej, 50 godina od osnivanja i rada. Advokatska komora Šapca osnovana je 30. septembra 1972. godine. 

Sa preko 400 članova, pokriva područja gradova Šapca, Valjeva i Loznice i opština Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Krupanj, Lajkovac, Ljig, Ljubovija, Mali Zvornik, Mionica, Osečina i Ub.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajićistakao je da svi dobro znamo koliko je težak posao advokata, naročito u ovo vreme kada ima sve više sporova.

- Naša advokatura dovoljno je jaka da prevaziđe teškoće sa kojima se suočava i da ostane dosledna u zaštiti ljudskih prava i sloboda. Tumačenje zakona i borba za pravdu predstavljaju osnov svake države, a naša advokatska komora u tom smislu ostvaruje odlične rezultate, poštovana je od svojih kolega iz čitave Srbije, ali i van njenih granica. Drago mi je da su se danas advokati iz svih ovih mesta okupili u našem gradu i siguran sam da su Šapčani odlični domaćini. Još jednom vam čestitam pola veka postojanja - istakao je Pajić.

Prvo sedište Advokatske komore Šapca bilo je u Opštinskom sudu u Šapcu, a danas je to moderna organizacija sa tri poslovna prostora u Šapcu, Valjevu i Loznici.

- Sada smo infrastrukturno osposobljeni da rešava esnafske probleme na dnevnom i mesečnom nivou. Brojimo 430 advokata i 92 pripravnika. Mi smo zapadnosrpska advokatura, koja se bori za vladavinu prava, zakon i pravnu državu - naveo je predsednik Advokatske komore Šapca Vladan Mijailović.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike