Grad Niš našao se na Forbsovoj listi! Pored njega, izdvojili se i Doboj i Ohrid a evo o čemu se radi

02.12.2022

19:18

0

Autor: Maja Kostić

Grad Niš je pre nekoliko godina kao značajnu turističku destinaciju preporučio i britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel u tekstu „Srbija: mesto gde treba biti"

Grad Niš našao se na Forbsovoj listi! Pored njega, izdvojili se i Doboj i Ohrid a evo o čemu se radi
Niš - Copyright Profimedia

Američki biznis magazin Forbs uvrstio je Niš na listu Pet potcenjenih gradova na Balkanu koje treba posetiti. Na ovoj listi su pored Niša i Ohrid u Severnoj Makedoniji, Doboj u Bosni i Hercegovini, Varna u Bugarskoj i Berat u Albaniji.

- U južnim krajevima Srbije, grad Niš je dao izričito velik broj rimskih careva, a legendarni Konstantin Veliki bio je jedan od mnogih vladara koji potiču iz tog grada. U modernom dobu postoji bogat niz istorijskih građevina i znamenitosti koje treba otkriti, u rasponu od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele kule, jezive građevine ukrašene lobanjama srpskih pobunjenika koji su izgubili živote u neuspelom ustanku protiv Osmanskog carstva - naveo je Đered Rahanan, autor teksta “Pet podcenjenih gradova na Balkanu koje treba posetiti“.

Profimedia
 

On u tekstu dodaje i da je Niš „dom rastuće gastronomske scene, s nedostatkom vrhunskih restorana koji rade u središtu grada”.

Forbs u uvodu teksta navodi da je Balkansko poluostrvo savršeno za dug odmor zbog slikovitih plaža, visokih planina, niza drevnih znamenitosti koje treba istražiti, ali i zbog toga što su delovi regiona u velikoj meri van radara za međunarodne turiste.

- Dok su hrvatski gradovi poput Splita i Dubrovnika doživeli kolosalan porast turizma poslednjih godina, postoji mnoštvo destinacija širom poluostrva koje nude sličnu zadivljujuću arhitekturu. Dok planirate svoje sledeće putovanje Mediteranom, obavezno sačuvajte malo prostora za ove zapanjujuće i veoma potcenjene balkanske gradove - navodi se u uvodu ove liste.

Profimedia
 

Grad Niš je pre nekoliko godina kao značajnu turističku destinaciju preporučio i britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel u tekstu „Srbija: mesto gde treba biti”.

U kategoriji BBC “Kulturni odabir (u Srbiji)” posetiocima se preporučuju dva srbijanska festivala- Nišvil i Beogradski festival igre.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike