Zakazana najveća smotra gudačkih instrumenata: Sabor u Guči održaće se u ovom periodu, organizatori obećavaju nezaboravan provod

19.11.2022

15:58

0

Jedinstveni zvuk trube osluškujemo već više od šest decenija

Zakazana najveća smotra gudačkih instrumenata: Sabor u Guči održaće se u ovom periodu, organizatori obećavaju nezaboravan provod
Trubači u Guči - Copyright RINA

Najveća trubačka smotra na svetu, koja se preko šest decenija održava u dragačevskoj varošici Guča već je zakazana za sledeće leto.

Na sednici Upravnog odbora Kulturnog centra opštine Lučani, utvrđen je termin održavanja 62. smotre najboljih trubača Srbije i održaće se od 11. do 13. avgusta 2023. godine.

- Dragačevski sabor trubača naredne godine ispisaće još jednu stranicu saborske istorije. Truba se pretvorila u čudo. Oslušnite je, čućete što nikada niste čuli, rekao je Branko V. Radičević - kaže predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović i dodaje:

- I zaista, jedinstveni zvuk trube osluškujemo više od šest decenija. Iz godine u godinu ova trubačka manifestacija raste, razvija se i pored modernih trendova koje vreme nameće, ne odstupa od tradicije.

Organizatori obećavaju odličan provod uz najbolje trubače, majstore trube, šampione, one koji su iz godine u godinu milovali dušu saboraša zvukom najpopularnije dragačevske trube.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike