Isplivao novi snimak crnog pantera kod Banje Junaković? Divlja zver usnimljena sa prozora kako trči preko poljane (VIDEO)

12.11.2022

15:52

0

Autor: V.B.

"Vojvodinašume" apeluju na građane da vode računa o sebi i svojim bližnjim

Isplivao novi snimak crnog pantera kod Banje Junaković? Divlja zver usnimljena sa prozora kako trči preko poljane (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter/mifi

Otkako je Javno preduzeće "Vojvodinašume" objavilo upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji opštine Apatin, javnost netremice prati razvoj situacije. 

Na društvenim mrežama sada se pojavio snimak navodnog pantera, kako kroz poljanu trči prema šumi u Apatinu. 

Korisnik koji je snimak objavio na Tviteru, na kom se čuje muški i ženski glas koji objašnavaju da je u pitanju panter, tvrdi da je prizor zabeležen sa prozora nedaleko od Banje Junaković. 

Podsetimo, pošto je predator izrazito opasan, "Vojvodinašume" pozivaju građane da vode računa o sebi i svojim bližnjim.

- Ukoliko neko uoči crnog pantera, potrebno je odmah obavestiti nadležnu policijsku stanicu - ističe se u saopštenju.

Takođe, opština Apatin danas je upozorila građane da je crni panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju ovom predelu. 

- Obaveštavaju se građani da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić - navodi se u saopštenju Opštine Apatin.

Biolog Kristijan Ovari otkrio je za za 24sedam da se, najverovatnije, radi o životinji koja je švercovana pa pobegla vlasniku.

- Kolege iz Mađarske su prošle godine u decembru konstatovale veliku crnu mačku koja je od vrha njuške, do vrha repa 180 centimetara dužine. A visina grebena je oko 65 centimetara, a procena je da ima oko pedesetak kilograma težine. Tada je bilo nagađanja da li je pobegla iz nekog ZOO vrta i odakle bi mogla biti, ali se niko nije javio da je imao gubitak ili beg životinje. I mačka je mistično nestala, a to je ostalo na tome dok se nije desio ovaj slučaj - kaže Ovari.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike